Hlavní obsah

Lang rozhodl v nájezdech o výhře Phoenixu

COLUMBUS

Český hokejový útočník Robert Lang rozhodl v NHL gólem v samostatných nájezdech o vítězství Phoenixu v Columbusu 2:1. Lang na konci šesté série penaltového rozstřelu za stavu 1:1 překonal brankáře Blue Jackets Mathieua Garona střelou zápěstím a udržel si stoprocentní bilanci v nájezdech, když letos proměnil dva ze dvou.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Robert Lang z Phoenixu (vlevo) oslavuje se svými spoluhráči Shane Doanem (uprostřed) a Martinem Hanzalem vítězný gól v utkání proti Columbusu.

Článek

Možná nejpovedenější výkon v sezoně předvedl podle zámořských médií brankář Ondřej Pavelec z Atlanty, a to i přesto, že v duelu s Dallasem inkasoval pět gólů! Pavelec totiž zaznamenal 42 úspěšných zákroků, dovedl svůj tým k vítězství 6:5 v prodloužení a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.

Výsledky NHL:
Montreal - Minnesota 1:3, NY Islanders - NY Rangers 2:5, Philadelphia - Pittsburgh 2:3 po sam. n., Atlanta - Dallas 6:5 v prodl., Detroit - Tampa Bay 3:0, Columbus - Phoenix 1:2 po sam. n., San Jose - Anaheim 4:1, Calgary - Los Angeles 2:1, Edmonton - Nashville 3:6.

Reklama