Hlavní obsah

VIDEO: Obří minela brankáře Toskaly skončila gólem

PRAHA/BUFFALO

Nešťastný večer prožil v pátečním zápase NHL proti Buffalu brankář Toronta Vesa Toskala. Ve druhé třetině za nerozhodného stavu 1:1 nahazoval obránce Sabres Toni Lydman od modré kotouč do útočné pásma. Puk by ani nemířil mezi tři tyče, kdyby se jej finský gólman nesnažil za každou cenu zastavit. Udělal to ale tak nešikovně, že si jej srazil za čáru, čímž nasměroval Buffalo k výhře 5:2.

Foto: Mike Cassese, Reuters

Brankář Toronta Vesa Toskala

Článek

„Prostě jsem se snažil myslet dopředu,“ snažil se Toskala omluvit svůj kolaps tím, že chtěl puk co nejrychleji rozehrát. „Jenže mě trefil do palce a odrazil se do brány. Každý děláme chyby,“ dodával dvaatřicetiletý rodák z Tampere.

Naopak šťastný střelec Lydman po zápase nešetřil úsměvy. „Moje góly jsou obvykle takhle pěkné,“ vtipkoval zadák, který během 612 odehraných zápasů v zámořské soutěži vstřelil 30 branek. „Nevzpomínám si, že bych někdy předtím vstřelil podobný gól,“ připojil již s vážnější tváří.

Toskala v pátečním zápase dokonale ilustroval své trápení v letošní sezóně. S úspěšností zásahů mu mezi brankáři patří až čtyřicátá sedmá pozice, stejné místo zaujímá i v průměru inkasovaných branek na zápas. A proti Buffalu si své statistiky ani v nejmenším nevylepšil. Zastavil jen šest střel a po čtvrtém inkasovaném gólu přenechal ve 33. minutě své místo kolegovi Gustavssonovi.

Svého brankáře po skončení utkání nešetřil ani trenér Maple Leafs Ron Wilson. „Když uděláte takovou hrubku, musíte přidat a snažit se ji odčinit. To se ale Vesovi nepovedlo.“ A tak jediným mužem, který se Toskaly veřejně zastal, byl jeho protějšek Ryan Miller. „Jako brankář s ním soucítím.“

Otázkou zůstává, jestli podobně shovívavé bude i vedení Toronta...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články