Hlavní obsah

Sýkora začal po otřesu mozku trénovat, neví ale, kdy nastoupí

MINNESOTA

Hokejový útočník Petr Sýkora z Minnesoty po otřesu mozku v pondělí poprvé trénoval se spoluhráči. Plzeňský rodák se zranil 7. listopadu a od té doby zmeškal dvacet zápasů Wild. Zatím není jasné, kdy se znovu zapojí do zápasů kanadsko-americké soutěže.

Foto: Jason Redmond, ČTK/AP

Útočník Minnesoty Petr Sýkora

Článek

Třiatřicetiletý hráč začal poprvé bruslit již minulý týden, až nyní se ale připojil k týmu. "Jsem rád, že jsem mohl být opět součást týmu. Když jsem mohl jít minulý týden ráno na led, byl jsem nadšený," řekl Sýkora deníku Star Tribune.

Dobře si prý ale uvědomuje, že ještě nemá vyhráno. "Dělám malé kroky. Mám za sebou dobrý minulý týden, kdy jsem jezdil na rotopedu a začal bruslit. Teď uvidíme, jak bude tělo reagovat. Věřím, že každý den budu moct dělat něco navíc," přál si Sýkora.

Sýkoru letos provázejí zdravotní problémy, otřes mozku měl ale poprvé. "Nejhorší je vyrovnat se s tím psychicky, protože nikdy nevíte, jestli to bude příští den lepší. Prostě čekáte a doufáte, že se to zlepší. A někdy se to nestane. Je to nejhorší zranění, které jsem měl," řekl dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru, jenž do Minnesoty přišel v létě po triumfu ve slavné soutěži v dresu Pittsburghu.

Člen českého širšího kádru pro olympijské hry ve Vancouveru odehrál v této sezoně za Minnesotu jen deset zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a připsal si jednu asistenci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články