Hlavní obsah

Vancouver dementoval jednání s Abramovičem

PRAHA

Hokejisté kanadského týmu NHL Vancouver Canucks se nemusejí obávat, že by z jejich dresů zmizela dravá kosatka a nahradil ji ruský medvěd. To alespoň novinářům sdělili v oficiálním prohlášení představitelé klubu, kteří popřeli veškeré kontakty s ruským miliardářem Romanem Abramovičem. Ten se měl velmi zajímat o koupi jejich klubu.

Foto: chukotka.org

Prodej Vancouveru Canucks do rukou Romana Abramoviče nevypadá reálně

Článek

Dosavadní majitel Canucks John McCaw řekl, že s Abramovičem nikdy o prodeji klubu nejednal a že při prodeji bude určitě dávat přednost investorům z blízkého regionu. Klub je už několik let ve finanční ztrátě, neprodělal  snad jen v loňské sezóně.

Loňský ročník mělo mužstvo skvěle rozjetý,  Canucks získali rekordních 104 bodů v základní části a postoupili do druhého kola play off. Přesto bylo v hale G.M. Palace zcela vyprodáno jen v sedmatřiceti případech. Před letošní sezónou klub prodal šestnáct tisíc permanentek.

Co si myslí hráči

Veterán týmu Trevor Linden důvěřuje McCawovi, že klubu vybere dobrého partnera. "Myslím, že lidé by měli současnému vedení poděkovat, dělají dobrou práci. Obklopují se těmi správnými lidmi a nadšenci, kteří hokejový tým vedou správným směrem."

"Jsou to samé spekulace a výmysly, nikdy nevíte co je pravda a co ne," přidal se útočník Brendan Morrison, který vyrostl na předměstí Vancouveru. "Ale není to pro mě nic nového, co jsem ve Vancouveru, tak se takovéhle různé řeči  vynořují stále."

Ke koupi inspiroval Fetisov

K případnému příchodu Abramoviče do Vancouveru se vyjádřil i útočník Artěm Čubarov, rodák z ruského Novgorodu. "Poprvé jsem o Abramovičovi slyšel, když koupil anglický fotbalový klub Chelsea a koupil pro něj řadu špičkových fotbalistů. A co bych říkal na to, kdyby se Rus stal majitelem Vancouveru Canucks? Myslím, že není důležité, odkud člověk je."

Na myšlenku koupit některý klub z NHL údajně Abramoviče přivedl jeho přítel a bývalá hvězda světového hokeje Vjačeslav Fetisov, nyní zastávající funkci ruského ministra sportu. Ten začátkem srpna prohlásil: "Neškodilo by, kdybychom měli v NHL svoje vlastní, ruské mužstvo. Naopak by to ještě zvýšilo zájem o hokej."

Reklama

Související témata: