Hlavní obsah

NHL zvolila hvězdný tým dekády. Jágr je v druhé pětce

Hvězdný český hokejový útočník Jaromír Jágr byl oficiálním internetovým serverem zámořské NHL zařazen do druhého nejlepšího útoku zámořské soutěže v uplynulých deseti letech. Jágr nyní baví diváky v Rusku v barvách Avangardu Omsk, ovšem stále se objevují spekulace o jeho návratu za oceán.

Článek

Web nhl.com uvedl, že Jágr je jeden z největších talentů, který se v NHL objevil a má prakticky jistotu, že jakmile "pověsí brusle na hřebík" bude uveden do Síně slávy NHL.

Výtečnými počiny kladenského odchovance byly zejména zisk 121 bodů v sezoně 2000/01 či 54 vstřelených gólů a 123 nasbíraných bodů v dresu New York Rangers v sezoně 2005/06, i díky kterým Jezdci postoupili po mnoha letech do vyřazovacích bojů o Stanleyův pohár.

V elitní formaci kanadsko-americké soutěže jsou brankář Martin Brodeur, obránci Nicklas Lidström a Scott Niedermayer, útočníci Alexej Ovečkin, Joe Sakic a Jarome Iginla. Do druhého týmu se s Jágrem dostal i slovenský bek Zdeno Chára.

All-Star týmy NHL uplynulé dekády
První pětka: Martin Brodeur (New Jersey) - Nicklas Lidström (Detroit), Scott Niedermayer (New Jersey a Anaheim) - Alexej Ovečkin (Washington), Joe Sakic (Colorado), Jarome Iginla (Calgary).
Druhá pětka: Chris Osgood (Detroit, New York Islanders a St. Louis) - Chris Pronger (St. Louis, Edmonton, Anaheim a Philadelphia), Zdeno Chára (New York Islanders, Ottawa, Boston) - Jaromír Jágr (Pittsburgh, Washington a New York Rangers), Sidney Crosby (Pittsburg), Ilja Kovalčuk (Atlanta).

Reklama