Hlavní obsah

Slovenský hokejista Šatan bude hrát za Boston

BOSTON

Pětatřicetiletý slovenský hokejista Miroslav Šatan našel po téměř půlročním čekání zaměstnavatele a bude pokračovat v NHL. Útočník, který figuruje ve slovenské nominaci pro olympijské hry ve Vancouveru, se dohodl na smlouvě do konce sezóny s Bostonem.

Článek

Šatan informaci potvrdil slovenským serverům, i když finanční podmínky kontraktu neprozradil. "Jde o smlouvu v podstatě na půl sezony. Velké plus pro mě je, že Boston mi chtěl ukázat, že mě chce mít v mužstvu na závěr ročníku. Ve smlouvě bude i klauzule, že mě během sezóny nebudou moci vyměnit. To bylo od klubu pěkné profesionální gesto," řekl Šatan serveru pravda.sk.

Kapitán mistrů světa z roku 2002 z Göteborgu, jenž se ve Vancouveru představí na svých čtvrtých olympijských hrách, byl bez angažmá od léta. Zaměstnavatele neměl od doby, kdy mu vypršela smlouva v Pittsburghu, s nímž se stal poprvé v kariéře vítězem Stanley Cupu.

V Bostonu, jehož představitelé ho poprvé kontaktovali před zhruba třemi týdny, se Šatan mimo jiné sejde se svým kamarádem Zdenem Chárou, jenž je v Bruins kapitánem. V tradičním klubu NHL naváže Šatan na svá působení z Edmontonu, Buffala, New Yorku Islanders a Pittsburghu.

Pátý nejproduktivnější Slovák v historii NHL odehrál v prestižní soutěži 1012 zápasů, v nichž nasbíral 721 bodů (354+367).

Reklama

Související témata: