Hlavní obsah

Šatan ukončil svou roli muže v domácnosti a je rád, že se vrací do NHL

NEW YORK

V posledních měsících sledoval Miroslav Šatan hokej převážně jen jako divák, když přepínal televizi mezi svými oblíbenými seriály. Ovšem jen v případě, že našel čas mezi péčí o malou dcerku a běžnými starostmi o domácnost. Vítěz Stanley Cupu z loňského roku totiž po červnovém triumfu s Pittsburghem dal hokej na čas k ledu a věnoval se převážně rodině, prakticky se z něj stal muž v domácnosti.

Článek

"Po těch mnoha letech, kdy byl člověk zaměstnaný jen hokejem, jsem si tu náhlou spoustu volného času zkoušel užívat. A bylo to fajn," vykládal pro server nhl.com pětatřicetiletý Šatan, jenž v létě nedostal žádnou zajímavou nabídku z NHL a tak hokejovou kariéru na čas přerušil.

Čekání na další angažmá mu pomáhal překonat hlavně nový člen rodiny, v červenci se totiž jeho partnerce narodila dcerka Viktoria. A z někdejšího obávaného hokejového střelce byl především starostlivý tatínek, jenž řeší běžné starosti. Staral se o přebalování dcerky a trávil s rodinou veškerý volný čas.

Na konec nemyslel

Že by ale s hokejem definitivně skončil, si mistr světa z roku 2002 vůbec nepřipouštěl. "Věděl jsem, že když budu chtít, tak mohu někde hrát. Spíše šlo jen o to, kde a kdy. Ne o to, jestli vůbec ještě s hokejem budu pokračovat," vysvěluje Šatan, jenž v NHL nastoupil naposledy 12. června 2009 v sedmém finále Stanley Cupu proti Detroitu.

Po půlroční herní pauze se do NHL vrátí, 3. ledna podepsal kontrakt s Boston Bruins. Poté, co jej trenéři slovenské reprezentace nominovali na olympijské hry do Vancouveru, je to pro Šatana další skvělá zpráva a šance se v hokeji na vrcholné úrovni ještě předvést.

Bude v Bostonu motivovat ostatní hráče?

I trenér Bostonu Claude Julien věří, že hráč, který nastřílel v NHL přes 350 branek, bude pro jeho tým přínosem. A zkušený borec by mohl být jakýmsi motivačním prvkem pro ostatní. "Máme v týmu několik hráčů, kteří mají větší potenciál než na to, co momentálně předvádějí. Jako individuality mohou být ještě lepší," myslí si.

Do pondělního zápasu na ledě New York Rangers ještě Šatan nezasáhl a na ledě Madison Square Garden si jenom pořádně zatrénoval, když dodatečně piloval s trenéry různé herní činnosti od bruslení po přihrávky. Nejspíše by se jeho návrat do NHL měl uskutečnit proti stejnému soupeři 9. ledna v Bostonu, nebo v dalším zápase Bruins o čtyři dny později v Anaheimu.

Reklama

Související témata: