Hlavní obsah

Hokejisté Edmontonu bujaře oslavovali Nový rok a nechtěli platit útratu

EDMONTON

Nejen, že se hokejistům Edmonton Oilers v letošní sezóně NHL vůbec nedaří, ale ještě si zadělali na problémy během oslav příchodu nového roku. Hráči druhého nejhoršího týmu v NHL se rozhodli konec roku 2009 a příchod roku nového zapít v Calgary, kde 31. prosince odehráli zápas s místními "Plameny". Ovšem to ještě netušili, do jakých problémů se na půdě věčného kanadského rivala dostanou.

Foto: Todd Korol, Reuters

Střídačka hokejistů Edmontonu včetně trenéra Pata Quinna

Článek

Někdo totiž o jejich bujarém veselí informoval Komisi pro hazardní hry a alkohol provincie Alberta. Potíž měla být v tom, že na stoly výpravy Edmontonu během večera putovalo až příliš velké množství alkoholu. Podle zákonů provincie musí umět personál místních restaurací rozpoznat příznaky intoxikace alkoholem a podnapilým osobám další podávání alkoholu odmítnout. A to se prý v tomto případě nestalo.

Aby toho nebylo málo, tak šéf luxusní italské restaurace Maurizio Terrigno obvinil skupinu 45 osob patřících k Oilers, že odmítli za novoroční večírek zaplatit v plné výši. Na celkový účet za jídlo a pití ve výši 18 tisíc kanadských dolarů prý členové týmu reagovali velmi podrážděně a chtěli zaplatit o šest tisíc méně. Dohady nastaly i u baru, kde si hokejisté objednávali velmi drahá vína a šampaňské za celkem osm tisíc dolarů. Ovšem platit chtěli jen za vypité lahve, ne za všechny servírované nápoje.

Spropitné za dva tisíce dolarů

Tiskový mluvčí Oilers Allan Watt však považuje celou záležitost za zbytečně nafouknutou. Podle něj byla výše účtu přehnaná a po stížnostech týmu byla  nakonec o sedm tisíc dolarů snížena, navíc prý celá společnost nechala v restauraci téměř dva tisíce kanadských dolarů jako spropitné.

I samotní hokejisté se cítili spekulacemi o neplacení za svou útratu dotčeni. "Nechci to rozebírat, protože to na nás vrhá špatné světlo, ale nic špatného jsme neudělali," tvrdil obránce Denis Grebeškov. O něco sdílnější byl útočník Patrick O´Sullivan. "Nebudu přece zticha, když jsem přesvědčený o tom, že jsme byli v právu. Poškodili nás a my se jen legální cestou domáhali nápravy," vykládal.

Reklama

Související témata: