Hlavní obsah

Vokoun: Zatím se s Floridou zmítáme, není to ono

TORONTO

V prvním letošním utkání v Air Canada Centre nastoupil v obraně Tomáš Kaberle a proti němu hned pět Čechů, z nichž pouze Tomáš Vokoun byl vybrán do olympijského mužstva. "Utkání bych hodnotil rozhodně negativně, když jsme prohráli, ačkoliv jsme vedli 2:0 a nechali jsme Toronto vrátit se do zápasu," litoval gólman Panterů.

Článek

První dvě branky vstřelil McCabe, který hrál zde v Torontu, jakým je přínosem pro mužstvo?

Bryan má výbornou střelu, je to užitečný hráč, veterán a náš kapitán. Jeho střela je největší zbraní a dokázal to mnohokrát, hlavně při přesilovce.

V mužstvu hrají další čtyři Češi, mohl byste říci, jak vám to šlape?

Tak zatím se zmítáme, jednou vyhrajeme, pak zase prohrajeme. Není to ono. Potřebovali bychom udělat sérii vítězných zápasů, abychom se chytili, ale zatím se nám to nedaří. Určitě spokojenost ještě není.

Dalo se to tušit a není to žádné překvapení, že jste byl vybrán do olympijského mužstva, přesto vás to jistě potěšilo.

Bude to obrovská hokejová příležitost, protože se OH konají v Kanadě. Pravděpodobně jeden z největších turnajů, který se kdy hrál. Určitě mě to potěšilo a zároveň je to velká čest hrát za svou zem.

Uvědomoval jste si, že v protější brance je také olympionik Jonas Gustavsson?

Neuvědomoval, každý zápas se soustředím na svůj vlastní výkon než na to proti komu hraji. Takže ne. Nemyslel jsem na to.

Tomáš Kaberle?

To samozřejmě vím, protože je ve stejném mužstvu jako já. Hrál jsem s ním mnohokrát, takže samozřejmě vím, že je v mužstvu.

Jak přijímáte skutečnost, že vám vstřelil jednu branku?

Nikdy z obdržené branky pochopitelně radost nemám. Měl trochu štěstí, protože trefil hokejku našeho hráče a puk změnil směr. To se stává, takový je hokej. Někdy má člověk štěstí, někdy nemá. Prostě dnes jsme dostali dva smolné góly.

Nebyla to jediná smůla v této sezóně, byl jste také zraněn. Mohl byste něco k tomu říci?

Všechno je v pořádku, byla to zvláštní situace (Keith Ballard po obdržené brance v utkání s Atlantou, chtěl přerazit o tyčku hokejku, místo toho zasáhl vlastního brankáře do ucha; pozn. red.), nebylo to schválně, takže jsme to přešli v klidu a už se k tomu nevracíme. Mně ucho v pořádku srostlo.

Dalším brankářem na olympiádě bude Ondřej Pavelec, měl jste možnost sledovat jeho výkony?

Tak určitě v divizi často hrajeme s Atlantou. Samozřejmě sleduji všechny české hráče v NHL, i ostatní. Ondra je mladý kluk, který se dostává do NHL. Velice se mu daří a jsem tomu rád.

Reklama

Související témata: