Hlavní obsah

Erat se po osmi dnech vrátil k tréninku, mohl by hrát v sobotu

NASHVILLE

Český hokejový útočník Martin Erat z Nashvillu se osm dnů po zranění kolena vrátil k tréninku a mohl by v NHL brzy naskočit zpět do sestavy Predators. Kouč Barry Trotz řekl deníku The Tennessean, že člen českého výběru pro únorové olympijské hry ve Vancouveru možná nastoupí ve čtvrtek proti Carolině, i když pravděpodobnější je Eratův start až v sobotu proti Anaheimu.

Článek

Koleno si Erat zranil v úterý 29. prosince na ledě San Jose. Nejproduktivnější hráč Nashvillu byl rád, že už dnes mohl s týmem bruslit. "Je vždycky příjemné, když se člověk vrátí na led. Poslední dva tři dny jsem byl na rotopedu a cítil jsem se dobře. Bylo ale potřeba zjistit, jak se budu cítit na ledě. Je po pořád ještě takové tuhé a cítím malou bolest, ale myslím, že se blížím tomu, abych se mohl vrátit k zápasům," řekl Erat.

Erat vynechal tři zápasy, celkem v sezoně přišel už o šest duelů, přesto s 27 body za 14 branek a 13 asistencí z 37 utkání vládne týmové produktivitě. Návrat nechce uspěchat, naučil se prý být trpělivý, i když je podle něj sledování zápasů z tribuny nebo u televize frustrující. "Bohužel s tím teď nemůžu nic dělat. Nechci se vrátit připravený jen na 60 nebo 70 procent," dodal Erat.

Reklama