Hlavní obsah

Hokejisté Tampy si v dohrávané půlhodině nenechali vzít výhru

Hokejisté Tampy Bay v neděli úspěšně dokončili dílo, které v New Jersey započali už v pátek, než jejich zápas NHL přerušily problémy s osvětlením v čase 30:48 za stavu 3:0 pro Lightning. Dvoudenní přestávka hostující tým nerozhodila a po nedělní dohrávce se radoval z vítězství 4:2.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Hokejista Tampy Bay James Wright (vlevo) oslavuje s brankářem Mikem Smithem vítězství nad New Jersey.

Článek

"Bylo to trochu zvláštní, protože jsme se na ten zápas připravovali dvakrát. Ale cestování navíc nebylo špatné. Včera jsme hráli ve Philadelphii, takže jsme se sem vydali autobusem, což spousta hráčů nějaký čas nezažila. Připadal jsem si, jako kdybych byl zpátky v juniorce. Stálo to za to," uvedl autor dvou gólů Steven Stamkos. Lightning zdolali vedoucí tým Východní konference poprvé od začátku sezony 2007/08. Od té doby desetkrát prohráli.

Tentokrát hosté před třemi tisícovkami diváků, což byla jen pětina z ohlášené páteční návštěvy, nepřipustili žádné drama. Poprvé inkasovali až v polovině třetí třetiny, navíc vzápětí jim Stamkos třígólový náskok vrátil. Až v poslední minutě znovu snížil Zach Parise.

"Nechtěli jsme se nechat počátečním stavem 3:0 uspokojit. Snažili jsme se alespoň trochu si vsugerovat, že je stav 0:0," popsal přístup k utkání Stamkos. "Hodně nám i pomohlo, že jsme hned hráli dvě přesilové hry a byli jsme tím uchráněni náporu domácích."

Poslední odložení před pěti lety

Naposledy bylo v NHL odloženo utkání před téměř pěti lety, kdy během zápasu na střídačce zkolaboval český obránce Jiří Fischer. Srdeční potíže už bývalému zadákovi Detroitu nedovolily vrátit se k hokejové kariéře.

Jan Hejda v neděli bodoval ve třetím utkání v řadě, když asistencí na první brance Columbusu přispěl k výhře 2:0 nad Dallasem. Jedenatřicetiletý obránce, jenž v předchozích dvou zápasech skóroval, obral při útočném výpadu hostů Brendena Morrowa o kotouč, který převzal Derick Brassard, a přečíslení tři na dva dokončil Raffi Torres.

Druhý gól přidal Antoine Vermette až při hře bez brankáře čtyři sekundy před vypršením šedesáté minuty. Columbus vyhrál potřetí za sebou, přesto v polovině soutěže ztrácí na poslední postupové místo do play off osm bodů.

Slabá Carolina využila četné absence Ottawy a porazila kanadského soupeře na vlastním ledě 4:1. Hostům kvůli zranění chybí kompletní první útočná formace včetně nejlepšího českého střelce soutěže Milana Michálka. K němu se v minulém utkání přidal i Filip Kuba.

Tlustý asistoval

I přes zdravotní komplikace se Senators ujali ve druhé třetině vedení, ale o čtyřicet sekund později vyrovnal Kostopoulos a do přestávky otočil výsledek Rod Brind'Amour. Asistoval mu Jiří Tlustý, který si v šestém zápase za Carolinu připsal už třetí kanadský bod. Výhru v závěrečné části stvrdili Brett Carson prvním gólem v NHL a Eric Staal.

Vedoucímu týmu soutěže Chicagu nebyla nic platná výrazná střelecká převaha v zápase proti Anaheimu, s nímž na svém ledě Blackhawks prohráli 1:3. Hostujícímu celku stačilo k vítězství pouhých dvanáct pokusů. Efektivitu Anaheimu podpořil brankář Jonas Hiller, jenž zneškodnil 42 střel. "Hráli jsme jednoduchý hokej se solidní obranou," ocenil hru týmu Hiller.

Chicago ztratilo druhý zápas za sebou, což se mu stalo naposledy na konci listopadu. V sobotu přitom v Minnesotě prohospodařilo v poslední třetině čtyřgólové vedení. "Nemyslím si, že bychom ztratili sebevědomí. Bojovali jsme, hráli jsme velmi dobře v obraně. Je frustrující, když si uvědomíme výsledek vzhledem k poměru vyslaných střel na branku," uvedl kapitán Chicaga Jonathan Toews.

Carolina - Ottawa 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky: 28. Kostopoulos, 38. Brind´Amour (Tlustý), 54. Carson, 56. E. Staal - 28. Kelly. Střely na branku: 33:32. Diváci: 16 892.
New Jersey - Tampa Bay 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
Branky: 49. Zajac, 60. Parise - 31. a 50. Stamkos, 7. Downie, 26. Bochenski. Střely na branku: 35:14. Diváci: 15 219.
Columbus - Dallas 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: 9. Torres (Hejda), 60. Vermette. Střely na branku: 41:26. Diváci: 14 501.
Chicago - Anaheim 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Branky: 56. Keith - 8. Perry, 17. S. Koivu, 60. Selänne. Střely na branku: 43:12. Diváci: 21 708.

Reklama