Hlavní obsah

Hokejistu Sýkoru čeká pohovor s trenérem Minnesoty

ST. PAUL

Český hokejový útočník Petr Sýkora se sice již plně zotavil po otřesu mozku, který utrpěl 7. listopadu, ale v sestavě Minnesoty se následně objevil jen ve třech zápasech. V posledních dvou utkáních NHL se vůbec nevešel do sestavy, neboť kouč Todd Richards prý nemohl pro Sýkoru najít místo. Trenér chce podle deníku Star Tribune situaci se Sýkorou osobně probrat.

Foto: Jason Redmond, ČTK/AP

Útočník Minnesoty Petr Sýkora

Článek

Důvodem, proč se Richards rozhodl k tomuto kroku, mohou být také komentáře Sýkorova agenta Allana Walshe, které zveřejnil o víkendu na sociální síti Twitter. "Trenér zachází se Sýkorou s menším respektem, než by měl k nějakému nováčkovi," podivoval se Walsh nad Richardsovým přístupem k třiatřicetiletému českému střelci, který posílil klub před touto sezónou a podepsal roční kontrakt na 1,6 miliónu dolarů.

Walsh odmítl celou záležitost blíže komentovat. Podle zámořských médií však nejspíš narážel na to, že Sýkorovi bylo v sobotu ráno řečeno, že nenastoupí do večerního zápasu proti Chicagu, přestože měl dorazit brzy kvůli předzápasovému rozbruslení. Mladík James Sheppard, jenž na utkání také nebyl nominován, na rozbruslení nemusel.

"Musíme si se Sýkorou sednout a promluvit si," uvedl Richards. "Mé dveře jsou vždy otevřené, i v případě, že má nějaké otázky či obavy. Může přijít a promluvit si se mnou," dodal. O Walshově vyjádření údajně neslyšel. "Možná je to celé větší záležitost, než jsem si myslel. Pak bude potřeba se tím zabývat," připustil Richards.

Sýkora přišel do týmu po loňském triumfu ve Stanleyově poháru s Pittsburghem s vizitkou střelce, který v posledních deseti sezónách pokaždé pokořil hranici 20 branek. Za Wild však dosud i kvůli zdravotním problémům odehrál jen 13 z 45 zápasů a připsal si tři body za dvě branky a nahrávku. Na ledě byl v průměru jen 12 minut, přičemž většinu odehrál ve čtvrtém útoku a netýkaly se ho ani přesilovky.

Minnesota poslední dvě utkání vyhrála. "Když se týmu daří - a nám se teď docela dařilo - je to ještě těžší (najít volné místo). Ještě než se vrátil (po otřesu mozku), hráli jsme jako tým velmi dobře," připomněl Richards. Vyvrátil také, že by šlo o osobní problém. "Není to o tom, že by hrál skvěle, ale já ho nestavěl, protože ho nemám rád. Takhle koučovat by bylo naprosto šílené," uvedl Richards.

Reklama

Související témata: