Hlavní obsah

Ovečkin zářil, pod výhru Washingtonu se podepsal pěti body

NEW YORK

Ruský hokejista Alexandr Ovečkin zazářil v pátečním utkání NHL a ziskem pěti kanadských bodů v jednom zápase se výrazně podílel na výhře Washingtonu 6:1 nad Torontem. Kapitán týmu v úvodní minutě otevřel skóre zápasu, v jehož dalším průběhu si připisoval už jenom asistence.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Alexander Ovečkin slaví svůj gól proti Torontu

Článek

Jedním z adresátů Ovečkinových přihrávek byl i Tomáš Fleischmann, který se na začátku třetí třetiny šestnáctou trefou sezóny vyrovnal v čele tabulky českých střelců Milanu Michálkovi. Jedinou branku Toronta vsítil obránce Tomáš Kaberle.

Pěti kanadskými body si Ovečkin vyrovnal osobní rekord. Poprvé však nejužitečnější hráč NHL z posledních dvou sezón v jednom zápase nasbíral čtyři asistence. V tabulce produktivity se posunul před Sidneyho Crosbyho a Joea Thorntona na druhé místo. Na vedoucího Henrika Sedina z Vancouveru ztrácí jen dva body.

Ve druhém pátečním utkání rozhodl o vítězství Nashvillu v Calgary jediný gól, který dal v 54. minutě útočník Patric Hornqvist. O těsně vítězství Predators 1:0 se výrazně zasloužil i gólman Dan Ellis, který zlikvidoval všech 22 střel soupeře a připsal si první čisté konto sezóny. Hosté završili úspěšnou sérii tří utkání proti týmům ze západu Kanady. Předtím si ve dvou dnech poradili i s Vancouverem a Edmontonem.

Washington - Toronto 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Branky: 25. a 27. Knuble, 1. Ovečkin, 18. Fehr, 47. Fleischmann, 52. Poti - 39. Kaberle. Střely na branku: 24:29. Diváci: 18 277.
Calgary - Nashville 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka: 54. Hornqvist. Střely na branku: 22:21. Diváci: 19 289.

Reklama

Související témata: