Hlavní obsah

Příští ročník NHL by v Praze měly zahájit Boston s Phoenixem

PRAHA

Příští ročník hokejové NHL má začít v Praze dvěma zápasy mezi Bostonem a Phoenixem. Uvedl to deník Boston Globe s odvoláním na zdroj ze zámořské soutěže. Podle mluvčího České sportovní, která organizovala zápasy mezi Tampou Bay a New Yorkem Rangers v O2 Areně před dvěma lety, se intenzivně jedná, ale dohoda zatím uzavřena nebyla.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Hokejisté Phoenixu Robert Lang, (vlevo), Shane Doan (uprostřed) a Martin Hanzal se možná představí v Praze.

Článek

"Dohoda je blízko," řekl mluvčí České sportovní Karel Tejkal ČTK. V tiskové zprávě společnost uvedla, že intenzita jednání se zvyšuje, ale k dohodě ještě nedošlo. "Skladba mužstev bude eventuálně součástí dohody, která je velmi blízko, ale ještě není finalizována," uvedl Tejkal.

Tento týden se zástupci NHL přímo v USA jednal ředitel firmy Vladimír Šafařík. Česká sportovní si následně stanovila finanční limity na organizování akce, která měla před dvěma lety rozpočet 100 milionů korun. "V pátek večer jsme poté měli hodinový telefonát s NHL," uvedl Tejkal. Boston Globe přitom považuje dohodu za jistou.

Souboj Bostonu a Phoenixu by byl pro české diváky zajímavý díky početné skupině českých hokejistů, kteří aktuálně v obou týmech hrají. Dres "Medvědů" v této sezóně oblékají David Krejčí a Vladimír Sobotka, za "Kojoty" hrají Robert Lang, Martin Hanzal, Petr Průcha, Radim Vrbata a Zbyněk Michálek. Ne všichni ale mají smlouvy i na příští sezónu.

"Obě zmiňovaná mužstva patří mezi ty, jejichž případný start v Praze by byl pro české fanoušky atraktivní," uvedl Tejkal k případným duelům Bostonu a Phoenixu. Kapitánem Bostonu je navíc obránce Zdeno Chára, který by do Prahy mohl přilákat slovenské fanoušky.

V souvislosti s Prahou a NHL se v závěru loňského roku mluvilo o možném zápase pod širým nebem. Majitel České sportovní Miroslav Černošek ale před Vánoci uvedl, že tento projekt je možné uskutečnit nejdříve v roce 2011.

V Evropě se hrála kanadsko-americká soutěž poprvé v roce 2007, kdy sezónu odstartovaly v Londýně dva duely Anaheimu s Los Angeles. O rok později se vedle Prahy hrálo i ve Stockholmu, kde se představily Pittsburgh s Ottawou. Mimo Severní Ameriku se NHL vydala už v letech 1997, 1998 a 2000, kdy byla k vidění v Tokiu.

Reklama

Související témata: