Hlavní obsah

Eliáš: Bál se o mě i Hejduk, ale na olympiádu budu v pořádku

NEW YORK

Několik dnů by si měl Patrik Eliáš od hokeje odpočinout, ale pro potřeby národního týmu na olympijských hrách ve Vancouveru chce být stoprocentně připraven. Hrozně vypadající náraz od protihráče z Colorada odnesl v sobotu český útočník bolestmi hlavy a ztuhlým krkem, podrobná vyšetření naštěstí u hvězdy New Jersey Devils nepotvrdila otřes mozku.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Hokejista New Jersey Devils Patrik Eliáš

Článek

"To je pro mě teď nejdůležitější. Věřím, že otřesená hlava a ztuhlý krk budou za pár dní v pořádku, brzo se budu moci vrátit k týmu a především se dobře připravit na olympiádu ve Vancouveru. Všem děkuji za projevenou podporu a povzbuzení," napsal na svých oficiálních webových stránkách Patrik Eliáš.

Kapitána olympijského týmu v sobotním zápase v Coloradu trefil domácí obránce Wilson ramenem přímo do krku. Eliáš upadl na led a museli jej nakonec odnést na nosítkách. „Ten zákrok byl dost tvrdý, myslím, že něco takového do sportu nepatří. Moc si toho nepamatuji, ale vím, že když mě vedli kabinou Colorada, tak tam byl Milan Hejduk a ptal se ´Eli, Eli jsi v pořádku?´," popsal Eliáš, co se dělo poté.

Otřes mozku to nebyl 

Lékaři mu poskytli nezbytné ošetření včetně rentgenu krku a v nemocnici provedli i vyšetření CT hlavy. Naštěstí se žádná vážnější zranění včetně otřesu mozku nepotvrdila, proto ještě v sobotu večer odletěl společně s týmem zpět do New Jersey. V neděli vynechal trénink Devils a momentálně odpočívá.

"Podle doktorů by si měl dát pauzu. Ale na jak dlouho, to vám nepovím. Nebudu nadhazovat žádný termín, já nejsem lékař," komentoval Eliášův zdravotní stav generální manažer New Jersey Lou Lamoriello pro list New York Post. Odhaduje se, že by český forvard mohl týmu chybět zhruba deset dní.

Reklama

Související témata: