Hlavní obsah

Sýkoru si v NHL nikdo nevybral, Minnesota jej zkusí vyměnit

MINNESOTA

Nejistou budoucnost má prozatím před sebou český hokejový útočník Petr Sýkora. Jeho dosavadní zaměstnavatel, klub NHL Minnesota Wild, jej v úterý zařadil na listinu volných hráčů, jenže do stanoveného termínu o jeho služby nikdo neprojevil zájem. Nyní chce tedy Minnesota zkusit dvojnásobného vítěze Stanley Cupu vyměnit, nebo jej znovu nabídne ostatním.

Foto: Jason Redmond, ČTK/AP

Útočník Minnesoty Petr Sýkora

Článek

"Pro nás je prioritou hráče vyměnit. Pokud se to nepovede, jsou ještě další možnosti. Během několika příštích dnů se ukáže," prohlásil generální manažer Minnesoty Chuck Fletcher. Ten zatím neuvažuje o tom, že by 33letého Sýkoru poslal do AHL na farmu v Houstonu.

Pokud se však nedohodne výměna, zřejmě se tak stejně stane. Protože když klub pošle hráče na farmu a vzápětí jej povolá zpět, může ho nabídnout ostatním už za polovinu jeho platu. Před sezónou Sýkora podepsal s Wild roční kontrakt na 1,6 miliónu dolarů.

Tato sezóna se pro Sýkoru nevyvíjela dobře, za Minnesotu odehrál jen 14 utkání s bilancí dvou gólů a jedné asistence. Zbytek ročníku vynechal kvůli otřesu mozku, který utrpěl na začátku listopadu. Na konci roku sice marodku opustil, přesto v novém roce ještě neodehrál jediný zápas.

Podle Fletchera nehrál proto, že pro něj zkrátka trenéři nenašli místo v prvních dvou útocích. "Petr je skvělá osobnost a výborný hráč, známe se už z Anaheimu a Pittsburghu. Není to jeho chyba, ale situace se prostě vyvinula v jeho neprospěch," tvrdí Fletcher. V situaci, kdy všechny kluby zápasí s udržením platového stropu,  nebude jednoduché najít nového zaměstnavatele.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články