Hlavní obsah

Sýkora odmítl farmu Minnesoty, měl by být brzy volným hráčem

ST. PAUL

Hokejový útočník Petr Sýkora z Minnesoty by se měl brzy stát volným hráčem. Třiatřicetiletý dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru a dvojnásobný mistr světa byl oficiálně poslán vedením klubu na farmu do Houstonu, což však odmítl. Obě strany se ústně dohodly na rozvázání kontraktu a až to vedení NHL za den či dva potvrdí, měl by být Sýkora nechráněným volným hráčem. Uvedl to deník Star Tribune.

Foto: Jason Redmond, ČTK/AP

Útočník Minnesoty Petr Sýkora

Článek

Sýkora netrénuje s Minnesotou od 19. ledna, kdy byl umístěn na listinu volných hráčů, odkud si jej nikdo nevybral. Výsledkem zrušení kontraktu bude, že plzeňský odchovanec bude jako nechráněný volný hráč do konce přestupního termínu v NHL, tedy do 3. března, moct podepsat smlouvu s kterýmkoliv týmem v soutěži. Minnesota nebude muset platit Sýkorovi zbývajících 600 000 dolarů z jeho kontraktu a nic se mu nezapočítá ani do platového stropu.

Sýkora, který loni získal Stanleyův pohár s Pittsburghem, podepsal před sezonou s Minnesotou jako volný hráč roční kontrakt na 1,6 miliónu dolarů. Odehrál ale jen 14 utkání a připsal si tři body za dvě branky a jednu asistenci. V říjnu Sýkoru na čas vyřadilo ze hry zranění třísla, pak byl téměř dva měsíce mimo hru s otřesem mozku. Na Silvestra se vrátil na led, ale do sestavy se vešel od té doby jen ve čtyřech zápasech NHL.

Sýkora, který v play off NHL triumfoval i v roce 2000 v dresu New Jersey, hrál také za Anaheim, New York Rangers a Edmonton. Jen 65 duelů mu schází k prestižní tisícovce odehraných zápasů v základní části, celkově si připsal 677 bodů za 302 gólů a 375 asistencí. Ve 115 duelech play-off přidal 32 tref a 37 přihrávek.

Reklama

Související témata: