Hlavní obsah

VIDEO: Green sejmul v NHL Frolíka a pak sám doplatil na nečistý zákrok

Jirka G. NovákSport.cz

S čím kdo zachází, tím také schází... Takové pořekadlo si může po pátečním představení v NHL opakovat obránce hokejistů Washingtonu Mike Green. Nejproduktivnější bek soutěže v zápase s Floridou nečistě fauloval loktem českého útočníka Michaela Frolíka, nakonec to byl ale on, kdo vyhrané utkání Capitals (4:1) nedohrál. V závěru druhé třetiny jej poslal k ledu faul kolenem od hostujícího Kulikova.

Foto: ČTK/AP

Mike Green (vpravo) v souboji se Stillmanem z Floridy

Článek

Mike Green neprožil v pátek proti Floridě nejlepší zápas. Všechno začalo už v úvodních minutách. Nejprve jej tvrdě při rozehrávce odhodil Stillman a on ve snaze ukázat, že je také tvrďák, si vzápětí počkal na Michaela Frolíka. Český útočník těsně za útočnou modrou přenechal puk spoluhráči a pak už měl před očima jen vystrčený Greenův loket.

Frolík se sice z ledu rychle zvedl, ale při záběru na střídačku Panterů mu evidentně do smíchu zrovna nebylo. Green byl vyloučen na dvě minuty, ale dodatečně následoval disciplinární trest. Vedení NHL jeho faul ocenilo distancem na tři zápasy. Komentátor prestižní stanice TSN zákrok označil mezi nejhorší v této sezóně a nespokojení vyjádřila i bývalá hvězda ligy Ray Ferraro.

"Neměl jsem v úmyslu trefit jej loktem. Měl jsem za to, že jsme ho srazil ramenem," marně se po utkání obhajoval Green. "Na tohle není žádná omluva. Vždyť on si na Frolíka počkal a pak mu vystrčil loket přímo do čelisti. To si jasně zaslouží suspendaci," prohlásil ale Ferraro.

Green by si ale možná nezahrál ani v případě, že by od NHL nedostal distanc. Tři minuty před koncem druhé třetiny jej totiž obránce Floridy Dmitrij Kulikov hodně ošklivě trefil kolenem a zadákovi Washingtonu museli z ledu pomoci spoluhráči. Greenova pravá noha se při zákroku velmi nepříjemně ohnula. "Není to vážné, ale uvidíme," prohlásil však Green těsně po zápase, do kterého už nezasáhl.

Reklama

Související témata: