Hlavní obsah

Hokejový obránce Krajíček přešel z Tampy Bay do Philadelphie

PHILADELPHIA

Český hokejový obránce Lukáš Krajíček se přesouvá v NHL z Tampy Bay do Philadelphie. Podle deníku The Daily News šestadvacetiletý zadák, který v poslední době působil na farmě v Norfolku v nižší AHL, rozvázal s Lightning smlouvu a podepsal jako nechráněný volný hráč kontrakt s Flyers. Za Philadelphii by měl nastoupit poprvé v pondělí na ledě Calgary.

Článek

Krajíček v této sezóně odehrál v NHL 23 zápasů a připsal si jednu asistenci. Naposledy nastoupil 17. prosince proti Detroitu, pak jej vedení Lightning zařadilo na listinu volných hráčů, a když si vicemistra světa z roku 2006 nikdo nevybral, putoval na farmu. Za Norfolk nastoupil v 15 utkáních a zaznamenal šest přihrávek.

Do Tampy Bay přišel Krajíček v roce 2008 z Vancouveru a loni podepsal roční smlouvu na 1,475 miliónu dolarů. Minulý týden opustil farmářský tým, Tampa jej opět zařadila na listinu volných hráčů a následně smlouvu rozvázal. Philadelphia sháněla beka, protože do března má mimo hru po operaci zad Ryana Parenta a po zranění ramena se nezlepšuje ani stav Dannyho Syvreta.

Krajíček v NHL odehrál za Floridu, Vancouver a Tampu Bay 301 zápasů a nasbíral 70 bodů za 10 branek a 60 přihrávek. Ve 12 duelech v play off zaznamenal dvě asistence.

Reklama

Související témata: