Hlavní obsah

Michálek o olympiádě: Konečně si s bráchou zahrajeme spolu

Počátkem ledna se zdálo, že jsou hokejisté Ottawy v krizi, když prohráli pět zápasů za sebou. Jenže pak přišla šňůra jedenácti vítězství, kterou ukončil až největší rival z Toronta. V šatně Senátorů se výsledkový výpadek nepovažoval za tragédii a nebral to tak ani český útočník Milan Michálek, jehož brzy čeká start na olympijských hrách ve Vancouveru.

Článek

V čem to bylo, že Torontu vycházelo všechno a vám nic?

Toronto mělo dobrý začátek a my jsme začali hodně špatně, byli jsme hodně vylučováni. Dostali jsme navíc dva góly rychle za sebou a pak už bylo všechno špatné.

Do jaké míry jste měli respekt z brankáře Giguera?

Žádný respekt tam asi nebyl. My jsme vyhráli jedenáct zápasů za sebou a spíš jsme si věřili. Nepřemýšleli jsme o tom, kdo je v brance. V NHL je hodně dobrých brankářů.

Přesto jste na postupové pozici, jak hodnotíte letošní tým Senátorů?

Máme dobrý tým. Můžeme jít v play-off daleko, když budeme hrát svoji hru, tak jak jsme ji hráli posledních jedenáct zápasů. Zatím to bylo výborné, ale nevím, co se dnes stalo. Takovéhle zápasy se stávají a my na to musíme zapomenout a jít dál.

Blíží se olympiáda, budete hrát se svým bratrem, jak se těšíteí?

Bude to výborné. Od malička jsme o tom snili, že bychom si chtěli jednou zahrát spolu, ať již v NHL nebo na MS nebo na olympiádě. Teď se nám to splnilo a jsme oba šťastní. Jenom doufáme, že uděláme dobrý výsledek.

Po kolika letech budete hrát spolu?

Naposledy když nám bylo asi deset, to jsme hráli ještě za žáky. To už je hodně dlouho.

Ostatní hráči budou mít olympijskou přestávku, necítíte, že to pro vás bude náročná sezóna?

Hodně hráčů je na tom podobně. Nemyslím si, že to bude tak strašné.

Jak byste zhodnotil tuto sezónu?

Začátek byl výborný, dařilo se mi, ale druhá polovina nebyla nic moc. Doufám, že se to zlepší. V posledních zápasech jsem se cítil dobře. Věřím, že budu mít na olympiádě formu.

Co bude důležité na olympiádě?

Je to pouze dvoutýdenní turnaj a záleží na aktuální formě. Máme skvělou partu kluků, trenér to složil výborně a uvidíme, jak to bude, ale doufám, že to bude super.

Reklama