Hlavní obsah

Hvězdami týdne NHL jsou Ovečkin i jeho centr Bäckström

NEW YORK

Aktuální čtrnáctizápasová vítězná série Washingtonu vynesla ocenění pro hvězdy týdne NHL hned dvěma jeho hráčům. Nejlepším hokejistou týdne byl vyhlášen Alexandr Ovečkin, jako třetí hvězdu určili experti jeho centra Nicklase Bäckströma. Mezi útočníky Capitals se vešla nová posila v brance Toronta Jean-Sebastien Giguere.

Foto: Mike Segar, Reuters

Hokejový útočník Alexander Ovečkin

Článek

Čtyřiadvacetiletý Rus Ovečkin má za sebou další z mnoha svých skvělých týdnů. Ve čtyřech zápasech nasbíral deset bodů za šest gólů a čtyři asistence. Nejvíce se mu vydařil nedělní duel proti Pittsburghu, v němž pomohl hattrickem stáhnout nepříznivý vývoj skóre z 1:4 a v prodloužení jeho střelu do tyče dorazil spoluhráč Mike Knuble.

Třemi góly proti Penguins se Ovečkin dostal na první místo tabulky střelců před Sidneyho Crosbyho a Patricka Marleaua. Nyní má kapitán Washingtonu na kontě 42 branek.

Neméně povedený týden zažil i Ovečkinův švédský spoluhráč z útočné trojice Bäckström, jenž si připsal dva góly a osm asistencí.

Fanoušky Toronta si na svou stranu hned v prvním týdnu získal kanadský gólman Giguere, jenž do týmu Maple Leafs přišel minulé pondělí v rámci velké výměny z Anaheimu. Dvaatřicetiletý montrealský rodák vychytal jako první gólman v historii klubu ve svých úvodních dvou duelech za tým nulu.

Reklama

Související témata: