Hlavní obsah

Hokejisté Atlanty zraněni při autonehodě

Hokejisté Atlanty Thrashers Dany Heatley a Dan Snyder se stali v pondělí v noci aktéry autohavárie. Pětadvacetiletý Snyder utrpěl vážné zranění hlavy, jeho hvězdný kolega z útoku Heatley vyvázl z havárie se zlomenou čelistí. Oba hráči jeli v Heatleyho ferrari a v rychlosti přibližně 140 kilometrů v hodině vrazili do zdi.

Foto: ČTK/AP

V Atlantě se nyní budou muset obejít bez Snydera i Heatleyho

Článek

Černé Ferrari se podle informací policie po nárazu do zdi roztříštilo na dvě poloviny a Snyder byl vymrštěn z vozu. S frakturou lebky byl pak převezen do nemocnice, kde se měl dnes ráno podrobit operaci. Ta by měla vyrovnat kosti vpáčené dovnitř lebky. Stav Dany Heatleyho byl poměrně stabilizovaný, zlomená čelist si ale vyžádá klid.

Do atlantské nemocnice Grady Memorial za hráči přiletěli z Toronta rodiče Dana Snydera a také generální manažer Atlanty Thrashers Don Waddell. Ten podle údajů atlantského deníku Atlanta Journal-Constitution vzkázal pro klubové lékaře Williama Whaleyho a Scotta Giloglyho.

Snyder se ještě zotavoval po operaci kotníku

Pětadvacetiletý Snyder, jenž dal v uplynulé sezoně NHL v 36 zápasech deset gólů a přidal čtyři asistence, se začátkem září podrobil operaci kotníku a nový ročník měl zahájit na marodce. Do Atlanty přišel v roce 1999 jako volný hráč, předtím strávil čtyři roky v juniorské lize OHL v týmu Owen Sound.

O tři roky mladší Heatley, jenž byl v sezoně 2001/02 vyhlášen nováčkem roku, byl v uplynulém ročníku nejlepším střelcem Atlanty. S 41 brankami a 48 přihrávkami vytvořil nový rekord klubu; čtyřikrát se trefil i v Utkání hvězd a byl zvolen nejužitečnějším hráčem zápasu. V květnu pak byl členem kanadské reprezentace, která na světovém šampionátu ve Finsku získala titul.

Reklama

Související témata: