Hlavní obsah

Gáborík má pořezanou nohu a může Slovensku chybět na olympiádě

Slovenští hokejisté mohou těsně před startem olympijského turnaje ve Vancouveru utrpět těžkou ztrátu. Jejich největší hvězda Marián Gáborík má pořezanou nohu a není jisté, zda se šestý nejproduktivnější hráč NHL dá do začátku her do pořádku.

Foto: Paul J. Bereswill

Hokejista New York Rangers Marian Gaborik

Článek

Útočník New Yorku Rangers utrpěl zranění při dnešním tréninku, kdy ho bruslí zasáhl do pravého kolena brankář Henrik Lundqvist. Z ledu musel být následně odnesen a týmový lékař mu ránu zašil několika stehy. Koleno by však nemělo být vážněji poraněno.

"Když zůstal na ledě ležet, myslel jsem si, že si ze mě dělá srandu. Pak jsem ale zjistil, že ho moje brusle trefila do kolene. Doufám, že bude v pořádku," cituje Lundqvista agentura AP. "Uvidíme, jak na tom bude. Naštěstí je to jen řezná rána. K dalšímu poškození nedošlo," doplnil asistent trenéra Jim Schoenfeld.

Brzy osmadvacetiletý Gáborík v této sezoně nastřílel již 35 branek a nasbíral 69 bodů. Má tak nakročeno k osobnímu rekordu, když jeho maximem dosud bylo 42 branek ze sezony 2007-2008 ještě v dresu Minnesoty.

Reklama

Související témata: