Hlavní obsah

Roman se ve Vítkovicích neprosadil, tak se upsal Dallasu

DALLAS

Český hokejový útočník Ondřej Roman uzavřel v NHL tříletou nováčkovskou smlouvu s Dallasem. Jednadvacetiletý útočník, který opustil extraligové Vítkovice, bude nyní nastupovat na farmě Stars v Texasu v nižší AHL.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Linhart ze Zlína (vlevo) bojuje o puk s Ondřejem Romanem z Vítkovic.

Článek

Roman se v této sezóně naplno neprosadil do kádru extraligových Vítkovic a odehrál jen 26 utkání, v nichž si připsal tři body za gól a dvě asistence. Hrál i za juniorský tým Vítkovic a v první lize nastoupil k 11 duelům za Havířov, v nichž zaznamenal gól a šest přihrávek.

Ostravský klub opustil v průběhu sezóny už v minulém ročníku, kdy se po mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Ottawě vrátil z Vítkovic do týmu Spokane Chiefs do zámořské juniorské WHL, kde předtím strávil už dva roky. Ve WHL za tři sezony nasbíral v 174 duelech 141 bodů za 29 tref a 112 asistencí. V 39 zápasech play off přidal 11 branek a 19 asistencí.

V roce 2008 vyhrál se Spokane prestižní Memorial Cup pro nejlepší tým kanadských juniorských soutěží WHL, OHL a QMJHL. V české extralize stihl Roman celkem 53 utkání a připsal si 12 bodů za čtyři góly a osm nahrávek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články