Hlavní obsah

Čeští "medvědi" se na NHL v Česku těší, Sobotka bude ukazovat Prahu

BOSTON

Po dlouhých padesáti letech zamíří hokejový tým Boston Bruins oěpt do Evropy. Jeden z nejtradičnějších klubů historie NHL uvidí na startu příští sezóny čeští fanoušci ve dvou zápasech s Phoenixem v pražské O2 Areně. Na návrat domů se mimořádně těší i dva čeští hráči v kádru Bruins David Krejčí a Vladimír Sobotka. "Bude fajn hrát zase v Praze," libuje si bývalý útočník Slavie Sobotka.

Článek

"Bude to vzrušující zážitek," myslí si o zápasech v Praze David Krejčí. "Bude to dobrá příležitost pro lidi v České republice včetně mé rodiny vidět na vlastní oči NHL." Zároveň věří, že si pobyt v Praze užije i celý tým Bostonu. "Kultura, ulice, restaurace, to všechno je jiné, než na co jsou zvyklí v Americe," tvrdí.

"Praha je krásné město s mnoha hezkými restauracemi, myslím, že se tam klukům bude líbit," řekl další Čech ve službách Bruins Vladimír Sobotka, jenž před příchodem do NHL hrál čtyři roky za pražskou Slavii. "Počítám s tím, že bude v Praze naším lídrem, který nám vše ukáže," říká o svém parťákovi Krejčí.

Obavy z nějakých potíží při přesunu do Evropy, kde Boston Bruins hráli naposledy před více jak padesáti lety, nemá ani současný kouč Bostonu Claude Julien. "Měli bychom být hrdí na to, že jsme byli vybráni. Novému prostředí se lehce přizpůsobíme. Bude to pro náš tým dobrá zkušenost," prohlásil.

Podle předběžných odhadů hodlá organizace Boston Bruins strávit v Evropě celkem deset dní. Kromě dvojzápasu v Praze má v plánu sehrát i několik exhibičních utkání a vyzkoušet především nové tváře v klubu.

Reklama

Související témata: