Hlavní obsah

Chicago získalo obránce Johnssona z Minnesoty za beka Barkera

CHICAGO

Švédský hokejový obránce Kim Johnsson byl v NHL vyměněn z Minnesoty do Chicaga. S druhým nejlépe placeným hráčem Wild získali Blackhawks právo výběru v prvním kole draftu a talentovaného devatenáctiletého beka Nicka Leddyho, hrajícího na univerzitě v Minnesotě. Opačným směrem se stěhuje kanadský obránce Cam Barker.

Článek

Třiatřicetiletému Johnssonovi skončí po sezóně lukrativní čtyřletý kontrakt na 19,4 milionu dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem. S platem 5,3 miliónu dolarů byl v Minnesotě na žebříčku příjmů druhý za finským gólmanem Niklasem Bäckströmem (6 milionů).

V této sezóně si Johnsson připsal v 52 zápasech 14 bodů za šest branek a osm asistencí. Celkem v NHL odehrál za New York Rangers, Philadelphii a Minnesotu 731 utkání a zaznamenal 281 bodů za 66 branek a 215 asistencí. V 43 duelech play off přidal dvě trefy a deset přihrávek.

Třiadvacetiletý Barker podepsal loni v létě s Chicagem nový tříletý kontrakt na 9,25 milionu dolarů. V této sezóně nasbíral v 51 utkáních 14 bodů za čtyři branky a deset asistencí.

Blackhawks si jej vybrali v roce 2004 jako trojku draftu. V jejich dresu stihl Barker odehrát 200 utkání v NHL, v nichž sedmnáctkrát skóroval a přidal 63 asistencí. V 17 zápasech play off vstřelil tři branky a na šest přihrál.

Reklama