Hlavní obsah

Chelios se na stará kolena vrací do NHL. Ve 48 letech se upsal Atlantě

Americký hokejový obránce Chris Chelios se vrací v osmačtyřiceti letech do NHL, kde podepsal smlouvu s Atlantou. Trojnásobný vítěz Stanleyova poháru má zkušeností na rozdávání, v NHL odehrál 25 sezón. Loni jej ale Detroit už nechtěl, a tak Chelios sezónu začal v nižší AHL za Chicago Wolves.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Hokejový obránce Chris Chelios

Článek

"Budu rád za jakýkoliv zápas. Třeba přijdou nějaká zranění a dostanu šanci. Letos jsem prožil fajn sezónu, kdyby klaplo tohle, bylo by to ještě lepší," prohlásil Chelios, který podle serveru ESPN.com podepsal dvoucestnou smlouvu na 700 tisíc dolarů.

Chelios, který oslavil osmačtyřicáté narozeniny 25. ledna, se už na začátku roku 2008 v dresu Detroitu stal druhým nejstarším hráčem v historii NHL. Rekordmanem je Gordie Howe, který v roce 1980 v dresu Hartfordu nastoupil ve věku 52 let a šest dnů.

V NHL odehrál Chelios celkem 1644 zápasů a připsal si 948 bodů za 185 branek a 763 asistencí. V play off je s 266 starty i 24 sezonami ve Stanleyově poháru rekordmanem a zaznamenal 144 bodů za 31 gólů a 113 přihrávek. Pro bývalého hráče Montrealu, Chicaga a Red Wings budou Thrashers čtvrtým působištěm v prestižní soutěži.

Za Chicago Wolves, farmářský klub Atlanty, odehrál 44 zápasů a nasbíral 21 bodů za pět branek a 16 asistencí. S 35 kladnými body má v AHL druhou nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech za klubovým spoluhráčem Artursem Kuldou.

Reklama

Související témata: