Hlavní obsah

Kaberle: Ze Sáblíkové jsme měli husí kůži

TORONTO

Hokejový obránce Tomáš Kaberle už naskočil do kolotoče NHL v dresu Toronta. Přesto ale v rozhovoru pro Sport.cz krátce zavzpomínal i na nedávno skončené olympijské hry ve Vancouveru. „Byla to nejlepší olympiáda z těch tří, na nichž jsem hrál. Doufám, že ne poslední,“ řekl.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Kaberle

Článek

Co patří mezi vaše největší zážitky z Vancouveru? Asi hlavně výkony Martiny Sáblíkové, všem skutečně udělala radost. Její první zlato jsme navíc viděli na vlastní oči, byli jsme se podívat na závod na tři tisíce metrů. Měli jsme husí kůži, ale bylo dobře, že jsme tam mohli být. Byli jste fandit i dalším sportovcům? Ne, to byla jediná akce, jinak jsme vše sledovali v televizi, protože jsme hráli každý druhý den, což bylo náročné. Vraťme se k NHL, jaký byl přechod z olympijského turnaje? Vždycky je to velká změna. Na olympiádě hrajete proti nejlepším hráčům z celého světa. Každý, kdo reprezentuje svou zemi, se snaží o nejlepší výsledek. Vše bylo výborné, atmosféra, připravenost turnaje, hráčů. Byla to nejlepší olympiáda ze všech tří, na nichž jsem hrál. A doufám, že ne poslední.

Proběhly poslední trejdy před Stanley Cupem, poznamenalo nějak hráče pomyšlení na možnou výměnu? To je stejné každým rokem, určitě to cítí každý hráč. Ale my musíme vyhrávat zápasy. To, co se děje okolo týmu, je spíš záležitost novinářů a komentátorů.

Co lze od Toronta očekávat na závěr sezóny? Důležité je, abychom si ujasnili, co chceme hrát. Máme mladé mužstvo, takže není jednoduché, aby si vše sedlo a dobře šlapalo.

Nemyslíte už spíše na mistrovství světa? To je zatím daleko, teď se hlavně musíme soustředit na zbytek sezóny. Až poté, co bude jasné, kdo bude v play-off, se bude moci mluvit o mistrovství světa.

Reklama

Související témata: