Hlavní obsah

Hokejista Škoula byl dvakrát vyměněn, bude hrát za New Jersey

TORONTO

Český hokejista Martin Škoula byl v NHL před koncem přestupního termínu dvakrát vyměněn a bude hrát za New Jersey. Třicetiletého obránce získalo nejdříve v úterý před půlnocí východoamerického času z Pittsburghu Toronto spolu s útočníkem Lukou Caputim výměnou za ukrajinského forvarda Alexeje Ponikarovského. Maple Leafs ale patřil Škoula jen zhruba 12 hodin, než putoval do New Jersey za právo výběru v pátém kole letošního draftu.

Článek

Škoula zámořskou kariéru odstartoval v roce 1998 v Coloradu a v roce 2001 s ním získal Stanleyův pohár. Poté nastupoval také za Anaheim, Dallas a Minnesotu. S Pittsburghem podepsal loni v létě roční smlouvu na 575.000 dolarů a z pozice sedmého beka v týmu Penguins odehrál jen 33 zápasů, v nichž si připsal osm bodů za tři branky a pět asistencí.

Celkem má rodák z Litoměřic na kontě v NHL celkem 757 utkání a 193 bodů za 44 tref a 149 přihrávek. V 79 duelech play off přidal 14 bodů za gól a 13 asistencí. Škoula od září přišel do kontaktu už s pěti kluby NHL, protože v přípravě před sezonou byl nejdříve na testech v týmech Floridy a Columbusu, až nakonec podepsal smlouvu s úřadujícím vítězem Stanleyova poháru.

Pittsburgh získal výměnou Škouly a talentovaného Caputiho devětadvacetiletého Ponikarovského, od kterého si slibuje posílení ofenzivní síly. V této sezoně odehrál Ponikarovskij za Toronto 61 zápasů a získal 41 bodů za 19 gólů a 22 přihrávek. Je tak na nejlepší cestě překonat své zámořské maximum, kterým je 23 branek z minulé sezony.

Jednadvacetiletý Caputi se vrací do rodného Toronta. Letos za Penguins odehrál čtyři zápasy s bilancí jednoho gólu a asistence. V nižší soutěži AHL nasbíral v dresu Wilkes-Barre/Scranton 23 branek a 24 přihrávek v 54 zápasech.

Pro Pittsburgh to byla již druhá výměna během dvou dnů. V pondělí Penguins získali obránce Jordana Leopolda z Floridy za právo volby v druhém kole letošního draftu.

Reklama

Související témata: