Hlavní obsah

Meszároš: Na olympiádu mám krásné i bolavé vzpomínky

V posledních pěti utkáních Maple Leafs v NHL se čtyřikrát prodlužovalo, z toho třikrát Toronto vyhrálo. Do této bilance se počítá i poslední zápas v Air Canada Centre proti Tampě Bay. Domácí zvítězili 4:3 v prodloužení. Bodová ztráta mrzela slovenského reprezentanta v dresu Tampy Andreje Meszároše.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Slovenský hokejista Andrej Meszáros (vpravo) obchází Alexandra Semina z Ruska v utkání oylmpijského turnaje ve Vancouveru.

Článek

Jak moc mrzí ztráta bodu?

Mrzí to velmi, protože každý bod potřebujeme. Soutěž se krátí a do konce chybí pouze šestnáct zápasů. Některé týmy před námi také vyhrávají. Musíme se z toho vyspat a jít dále.

Jak je náročný závěr sezóny, hrajete prakticky každý druhý den?

Je to velmi náročné, po olympiádě se to zahustilo, ale nelze se na to vymlouvat, všichni mají stejné podmínky.

Jaké jsou vzpomínky na olympiádu?

Krásné i bolavé. Dotáhli jsme to na čtvrté místo, ale vedli jsme v boji o bronzovou medaili o dvě branky v poslední třetině, ale nastal nějaký zkrat. Mrzí to o to víc, že jsme bronz měli na dosah a také proto, že už v slovenské reprezentaci taková parta nebude. Bylo to skvělé, byla legrace a budou na to budou hezké vzpomínky.

Podle vás, které mužstvo bylo lepší - to které získalo titul mistrů světa nebo tohle z Vancouveru?

Těžko se to porovnává. MS bylo krásným úspěchem, ale nebyli tam ti nejlepší hráči, ale na olympiádě byli nejlepší hráči na světě my jsme mnohé z nich dokázali porazit. Obojí je krásné, být mistrem světa i čtvrtým na olympiádě.  Myslím si, že obě mužstva byla vynikající.

Po prohře s Českem byl jakýmsi zlomem zápas s Ruskem, kdy jste vyhráli na samostatné nájezdy 2:1. Jaké jsou vzpomínky na toto utkání?

Šli jsme do zápasu, že nemáme co ztratit. Rusové byli favority. Perfektně jsme bránili, i když jsme prohrávali. Až v padesáté minutě jsme vyrovnali a při samostatných nájezdech nás podržel Halák a Demitra rozhodl.

Proti Lotyšsku již to byl jiný tým, který měl sebevědomí…

Své sehrál den volna a jeden trénink.  Do toho zápasu jsme šli naplno.

V play-off jste však byli favority proti Norsku a byl to vyrovnaný zápas…

I to bylo těžké utkání. Tlačili jsme celý zápas a teprve deset minut před koncem se to rozhodlo. Ale o tom to je, bojovat do konce zápasu.

Proti Švédsku jste však favority nebyli a přesto jste zvítězili…

My jsme věděli přesně, co hrají. Bránili jsme ve středním pásmu a podařilo se nám to. Podržel nás Jaroslav Halák.

Jedno z nejhezčích utkání bylo proti Kanadě a přesto vám mnozí vyčítali, že jste byli v první třetině zakřiknutí…

V první třetině jsme se snažili bránit, kdybychom to otevřeli, tak bychom mohli dostat pět, šest branek, to jsme nechtěli dovolit. Druhou třetinu jsme hráli již lépe a třetí jsme měli navrch. Chyběli možná dvě minuty a dokázali bychom vyrovnat. Kdo ví, třeba bychom pak vyhráli v prodloužení. Jsou na to hezké vzpomínky a byly velké šance na konci utkání. Bylo by to krásné, ale myslím si, že jsme nezklamali.

Olympiada je minulostí a jaká je šance, že Tampa postoupí do play-off o Stanley Cup?

Potřebujeme každý bod. Ze šestnácti zápasů bychom měli vyhrát minimálně čtrnáct. Bude to velmi těžké a bude záležet i na těch ostatních. Nesmíme se však na to ohlížet a musíme každý zápas hrát svoji hru naplno. Právě proto mrzí, že dnes jsme oba nezískali.

Jak moc se projevuje únava?

Únavu trochu začínám cítit, ale myslím si, že je to normální. Olympiada měla šílený rozvrh. Za deset dnů sedm zápasů. Třikrát to šlo po dvou, ale jak již jsem řekl, jsou na to krásné vzpomínky. Ti, co nehráli, tak si mohli vyléčit zranění a odpočinout si. Ale reprezentovat svou zem by asi nikdo neodmítl.

Reklama

Související témata: