Hlavní obsah

Heatleymu hrozí až 15 let vězení

ATLANTA

Hokejista Atlanty Thrashers Dany Heatley byl vyslýchán policií v souvislosti s pondělní vážnou havárií jeho vozu, při které byl vážně zraněn jeho spoluhráč Dan Snyder. Heatley, který během nehody seděl za volantem svého Ferrari, je obviněn z ublížení na zdraví a v nejhorší variantě může strávit až patnáct let za mřížemi.

Foto: ČTK/AP

Zcela zdemolovaný vůz, ve kterém havarovali hokejisté Atlanty

Článek

Heatlyho černé Ferrari v hodnotě asi 200 000 dolarů narazilo v pondělí v noci rychlostí kolem 140 km/h do zdi nedaleko hráčova bydliště a po nehodě byl vůz prakticky rozpůlen. Včera Heatley vykonal na policejní stanici v Atlantě svědeckou výpověď a poté byl za kauci 50 000 dolarů propuštěn na svobodu.

Situace se pro kanadského hokejistu ještě zhoršila poté, co obsluha jednoho z atlantských barů vypověděla, že oba dva hráči Atlanty se zde v osudný večer na chvíli zastavili. Podle nejmenovaného zaměstnance podniku situovaného na Phipps Plaza měl Heatley jedno nebo dvě piva a sendvič.

Snyderova rodina zdrcena

Atlantská policie sice podrobila hokejistu krevnímu testu na přítomnost alkoholu v krvi, jeho výsledky však budou známy až za několik týdnů. Policejní vyšetřovatel Jim Hensal nicméně sdělil, že v místě nehody nebyly žádné známky po alkoholu zjištěny .

Pětadvacetiletý Snyder leží ve vážném stavu v atlantské nemocnici, a po dvouhodinové operaci hlavy je stále v bezvědomí. Hokejistova rodina mezitím vydala prohlášení, ve kterém neskrývala zdrcení nad celým případem a zároveň vyjádřila podporu jak svému synovi tak i Dany Heatlymu.

Reklama

Související témata: