Hlavní obsah

Voráček přispěl gólem k výhře Columbusu, Hejda nedohrál

Český hokejový útočník Jakub Voráček přispěl v pondělním utkání NHL jedním gólem k výhře Columbusu nad Edmontonem 5:3. Voráček se prosadil v 15. minutě, když svou dvanáctou trefou v sezóně otevřel skóre zápasu.

Foto: Paul Vernon, ČTK/AP

Český hokejista Jakub Voráček (vlevo) z Columbusu střílí gól v utkání proti Edmontonu.

Článek

V bitvě dvou nejhorších týmů Západní konference se potvrdilo, že Oilers se vůbec nedaří na hřištích soupeřů. V Columbusu prohráli popatnácté z posledních 16 venkovních duelů. "Bohužel, nedokázali jsme se v sezoně vypořádat se zraněním klíčových hráčů," uvedl trenér Pat Quinn.

Edmontonský kouč se musí dlouhodobě obejít bez Aleše Hemského, Sheldona Souraye a Nikolaje Chabibulina. "Uvěřili jsme tomu, že jsme mizerný tým, kterému navíc schází štěstí. Nejsme psychicky tak silní, abychom to dokázali překonat," dodal Quinn.

Střetnutí nedohrál reprezentační obránce Jan Hejda, který v první třetině odstoupil ze hry kvůli zranění pravého kolena a na led už se nevrátil. Podle prvních odhadů lékařů by měl český zadák chybět Columbusu minimálně tři týdny.

První zápis do statistik od výměny z Pittsburghu do New Jersey zaznamenal další český obránce Martin Škoula. V utkání s Bostonem přihrál na první gól zápasu a pomohl tak Ďáblům k výhře 3:2.

Bodovali i Škoula, Eliáš a Krejčí

Škoula bodoval poprvé po 18 zápasech, naposledy se mu to podařilo 30. listopadu loňského roku. Jednu asistenci zaznamenal také Patrik Eliáš, v dresu Bruins přihrál na jeden gól David Krejčí.

Devils si vítězstvím upevnili čtvrté místo ve Východní konferenci a v tabulce Atlantické divize už znovu ztrácejí jen dva body na vedoucí Pittsburgh. K výhře vykročili domácí už v první třetině, v níž vstřelili všechny tři góly.

"Měli jsme skvělý vstup do zápasu, a to rozhodlo. Věděli jsme, že je to pro nás velice důležité utkání, a dobře jsme se na něj připravili," prohlásil brankář Martin Brodeur.

Ten zneškodnil 34 střel a připsal si asistenci u druhého gólu. Nejvíc se musel otáčet v třetí třetině, kdy lapil čtrnáct z patnácti střel a dovolil Bostonu snížit na rozdíl jediné branky až 63 sekund před koncem základní hrací doby.

Důležitý zápas v boji o postup do play-off sehráli hokejisté Calgary a Detroitu. V přímém souboji o osmé místo v tabulce Západní konference byli úspěšnější Red Wings, kteří vyhráli 2:1 a odskočili svému soupeři na rozdíl tří bodů.

Flames přitom od 2. minuty až do závěru druhé třetiny drželi těsné vedení 1:0. V 39. minutě jej mohl navýšit Curtis Glencross, jenže neproměnil trestné střílení a o čtyřicet sekund později vyrovnal na 1:1 trefou v přesilové hře Pavel Dacjuk. Detroitu pak vyšel i konec třetího dějství, vítězný druhý gól vstřelil v 59. minutě Tomas Holmström.

New Jersey - Boston 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)
Branky: 10. R. Niedermayer (Škoula), 18. Clarkson, 19. Parise (Eliáš) - 21. Wheeler (Krejčí), 59. Bergeron. Střely na branku: 28:36. Diváci: 15 801.
Calgary - Detroit 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky: 2. Conroy - 40. Dacjuk, 59. Holmström. Střely na branku: 23:28. Diváci: 19 289.
Columbus - Edmonton 5:3 (1:0, 1:1, 3:2)
Branky: 15. Voráček, 25. Clark, 41. Methot, 47. Huselius, 60. Vermette - 22. Nilsson, 45. Penner, 48. Johnson. Střely na branku: 29:32. Diváci: 13 603.

Reklama

Související témata: