Hlavní obsah

Plekanec přerušil vyjednávaní o nové smlouvě s Montrealem

MONTREAL

Český hokejový útočník Tomáš Plekanec po vzájemné dohodě s vedením Montrealu dočasně pozastavil vyjednávání o novém kontraktu. Důvodem je skutečnost, že Plekanec se nechce rozptylovat záležitostmi mimo led při boji Canadiens o postup do play off v závěru základní části NHL.

Foto: Christinne Muschi , Reuters

Tomáš Plekanec v dresu Montrealu

Článek

Sedmadvacetiletý kladenský rodák Plekanec pobírá v této sezoně plat ve výši 2,75 milionu dolarů, což ho v klubu řadí na páté místo mezi útočníky. V týmové produktivitě je ale člen českého reprezentačního týmu z olympiády ve Vancouveru s velkým náskokem první; v 70 odehraných zápasech si připsal 64 bodů za 20 branek a 44 asistencí.

Po skončení ročníku se má stát Plekanec nechráněným volným hráčem. Podle slov hráčova agenta Ricka Currana pro québeckou stanici RDS je však postoj obou stran i nadále upřímný a údajně směřuje k dohodě. "Generální manažer Pierre Gauthier a já jsme Tomášovu situaci mnohokrát probírali a jdeme správným směrem. Mohu dokonce říci, že ta vyjednávání byla pozitivní," uvedl Curran, jenž s Gauthierem strávil několik hodin také při setkání generálních manažerů na Floridě v minulém týdnu.

Již podle dřívějších náznaků mají obě strany velký zájem na prodloužení úspěšné spolupráce. Plekanec, kterého si Montreal vybral při draftu v roce 2001 jako 71. hráče celkového pořadí, dosud v NHL za jiný klub nehrál a jasně řekl, že chce zůstat i poté, co se 1. července stane volným hráčem. Gauthier naproti tomu prohlásil, že nový kontrakt s českým útočníkem je jednou z jeho hlavních priorit.

Montreal je ve Východní konferenci šestý se sedmibodovým náskokem na prvního nepostupujícího, jímž jsou momentálně New York Rangers. Jezdci však mají jeden zápas k dobru.

Reklama

Související témata: