Hlavní obsah

Eliáš: Do play-off si věříme

Útočník New Jersey Devils Patrik Eliáš podlehl ve čtvrtečním utkání NHL na ledě Toronta 1:2 po samostatných nájezdech. Právě českému kapitánovi z olympijských her ve Vancouveru se nepodařilo svou penaltu proměnit, přesto jej však zisk jednoho bodu těšil. Předchozí den navíc Ďáblové zvítězili na ledě obhájce titulu z Pittsburghu...

Foto: Mike Cassese, Reuters

Patrik Eliáš z New Jersey Devils reaguje na neproměněný samostatný nájezd v utkání proti Torontu.

Článek

Jaké byly oslavy po vítězství nad Pittsburghem, navíc v den svatého Patrika?

Důležité bylo hlavně vítězství. Na oslavy nebyl čas, protože hned po utkání jsme museli jet sem do Toronta. Byl to třetí zápas ve čtyřech dnech, ale dobrý je i ten bod, který jsme zde získali.

Jak vás při této zátěži poznamenala únava ze včerejška?

Hlavně v první třetině. Chvíli to trvá než se člověk dostane do tempa. Během zápasu se to zlepšilo. Škoda těch nájezdů, že jsme to nezvládli.

Na nájezd, který jste prováděl, jste se rozjížděl pomalu. Vždycky jedete pomalu nebo měníte rychlost?

Při nájezdech není potřeba rychlost, ale trpělivost. Věděl jsem, co chci udělat. Naznačil jsem to, ale Giguera jsem překvapil natolik, že spadl do brány a tak neudělal potřebný pohyb, aby roztáhl nohy a tudíž jsem mu tam nemohl poslat puk. To se nepovedlo.

Jak vzpomínáte na ZOH?

Bylo to zklamání. Ten zážitek byl skvělý. Prožíval jsem to s rodinou s přáteli, ve skvělé atmosféře. Parádní zázemí, ale výsledek nebyl dobrý.

Proč vy i Slovensko jste měli tolik trestných minut proti Finsku?

Zbytečně jsme se nechali vylučovat a tým se dostal z tempa, museli jsme bránit. Při oslabení jsou někteří hráči  využíváni víc a pak nemají tolik sil, aby hráli ofenzívně.

Jak vidíte šance Devils před play-off?

My si věříme, máme kvalitní tým. Po dlouhé době jsme všichni zdraví. Hrajeme dobrý hokej a určitě se to bude ještě zlepšovat. Je potřeba vypilovat maličkosti.

Reklama

Související témata: