Hlavní obsah

Ottawa porazila Montreal a zastavila sérii porážek

NEW YORK

Hokejisté Ottawy zvítězili v pondělním utkání NHL na ledě Montrealu 2:0 a přerušili sérii pěti porážek. Obě branky vstřelili nováčci Peter Regin a Erik Karlsson, brankář Brian Elliott zneškodnil všech 29 střel a popáté v kariéře vychytal čisté konto.

Foto: Shaun Best, Reuters

Gólman Ottawy Brian Elliott (vlevo) vyráží střelu Tomáše Plekance z Montrealu.

Článek

Ottawa tak uhájila pátou příčku v tabulce Východní konference, kde má nyní dvoubodový náskok před Montrealem a Philadelphií. Devátá Atlanta ztrácí na Senátory šest bodů. "Získali jsme důležité dva body, ale velkou radost máme i z předvedeného výkonu," prohlásil kapitán Ottawy Daniel Alfredsson, který přihrál na obě branky.

Canadiens po šňůře šesti vítězství prohráli podruhé v řadě. "Vychytal nás Elliott," konstatoval útočník Brian Gionta. "Měli jsme několik dobrých šancí, které kdybychom využili, vrátili bychom se zpátky do zápasu. Jenže Elliott předvedl perfektní zákroky a nedal nám šanci," dodal Gionta.

Zápas poznamenalo zranění domácího útočníka Travise Moena, jehož nešťastně zasáhl bruslí do obličeje Matt Cullen. Krvácející Moen okamžitě zamířil v doprovodu lékaře do šatny, další ošetření v nemocnici naštěstí nebylo nutné. "Vůbec nevím, jak se to stalo. Otočil jsem se a on už ležel na ledě. Samozřejmě mě to vyděsilo. Doufám, že bude v pořádku," prohlásil Cullen.

Colorado mohlo být s bodem spokojené 

Cenné vítězství v boji o postup do play-off vydřeli hokejisté Los Angeles Kings, kteří porazili Colorado 4:3 v prodloužení a v tabulce Západní konference poskočili na 5. místo, s náskokem osmi bodů před devátými Calgary. Avalanche, v jejichž dresu si připsal jednu asistenci Milan Hejduk, mají o dva body méně.

Rozhodující gól zápasu vstřelil v 64. minutě v přesilové hře Drew Doughty, když potrestal vyloučení Ruslana Saleje za krosček. Pro Avalanche to byl už sedmý inkasovaný gól v oslabení z posledních sedmnácti přesilovek soupeře.

Hosté ale mohli být za získaný bod rádi. Většinu zápasu totiž prohrávali a prodloužení si vynutili až gólem deset sekund před koncem třetí třetiny. Kings naopak znovu potvrdili pověst týmu se skvělou koncovkou. Od začátku sezóny totiž vyhráli všech 28 zápasů, v nichž po dvou třetinách vedli.

"Nastává rozhodující fáze sezóny a každý potřebuje body jako sůl," konstatoval střelec vítězného gólu Drew Dougthy. "Byla to dnes tvrdá nesmlouvavá bitva, oba týmy spoléhaly na zajištěnou obranu, hrálo se hodně do těla a nikdo nechtěl udělat chybu. Takových zápasů teď bude přibývat," dodal Doughty.

Zetterberg hrdinou Detroitu

Důležitou výhru získali hokejisté Detroitu, kteří porazili Pittsburgh 3:1 a upevnili si osmou pozici v tabulce Západní konference. Na deváté Calgary mají nyní náskok čtyř bodů.

Souboj posledních finalistů Stanleyova poháru rozhodl Henrik Zetterberg, který vstřelil dva góly a na jeden přihrál. Nejprve v poslední minutě první třetiny asistoval u úvodního gólu Valtteriho Filppuly, v 28. minutě zvyšoval na 2:0 a když pak hosté v 37. minutě snížili, v úvodu třetí třetiny švédský útočník vrátil Rudým Křídlům dvoubrankový náskok.

"Podáváme teď nejlepší výkony v sezoně," pochvaloval si po utkání trenér Detroitu Mike Babcock, jehož tým usiluje o devatenáctou účast v play off v řadě. "Do boje o postup do play off dáváme úplně všechno. Máme pyšné hráče, kteří toho ve své kariéře hodně vyhráli a porážky nenávidí," dodal Babcock.

Detroit - Pittsburgh 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky: 28. a 42. Zetterberg, 20. Filppula - 37. Dupuis. Zásahy brankářů: Howard 27/26 - Fleury 33/30. Diváci: 20 066. Hvězdy zápasu: Zetterberg, Bertuzzi, Howard (všichni DET).
Montreal - Ottawa 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky: 11. Regin, 49. Karlsson. Zásahy brankářů: Halák 27/25 - Elliott 29/29. Diváci: 21 273. Hvězdy zápasu: Elliott, Karlsson, Regin (všichni OTT).
Los Angeles - Colorado 4:3 v prodl. (1:1, 1:0, 1:2 - 1:0)
Branky: 10. a 50. Smyth, 36. Simmonds, 64. Doughty - 8. Stewart, 45. Mueller (Hejduk), 60. Galiardi. Zásahy brankářů: Quick 21/18 - Anderson 23/19. Diváci: 17 845. Hvězdy zápasu: Smyth (LA), Mueller (COL), Doughty (LA).

Reklama

Související témata: