Hlavní obsah

Michálek bude kvůli kolenu chybět Ottawě minimálně deset dnů

Český hokejista Milan Michálek bude chybět Ottawě delší dobu se zraněným levým kolenem. Pětadvacetiletý útočník se zranil ve čtvrtečním utkání NHL na ledě Atlanty, když vrazil do branky.

Foto: Kimberly White, Reuters

Útočník Ottawy Milan Michálek

Článek

V pondělí podstoupil vyšetření magnetickou rezonancí a zatím není jasné, jak dlouho bude mimo hru. Podle deníku Ottawa Citizen by se při nejlepším scénáři mohl Michálek vrátit do sestavy za deset dní. V nejhorším případě by musel účastník únorových olympijských her ve Vancouveru na operaci, což by znamenalo konec sezóny.

"Je to pro nás důležitý hráč, hraje hodně oslabení. Je to velký, silný a agresivní útočník," litoval kouč Ottawy Cory Clouston ztráty Michálka, který je s 22 brankami spolu s Mikem Fisherem nejlepším střelcem Senators. "Dává to teď možnost někomu jinému a perfektním příkladem je Peter Regin, který zaskočil a odehrál skvělý zápas v pondělí proti Montrealu," doplnil.

Michálek, který přišel před sezonou ze San Jose v rámci výměny za Danyho Heatleyho, je s 34 body z 64 zápasů pátým nejproduktivnějším hráčem Ottawy. "Chodí do branky, vytváří šance a bohužel při jedné si nešťastně zranil koleno. To se bohužel někdy stává," dodal Clouston.

Reklama