Hlavní obsah

Frolík doufá, že dostane možnost hrát na mistrovství světa

Hokejisté Floridy Panthers v současnosti bojují o účast v play-off NHL. Pokud se tam nedostanou, jejich útočník Michael Frolík by si rád prodloužil sezónu účastí na mistrovství světa v Německu. "Zatím mne nikdo nekontaktoval osobně, ale stále doufám, že tu šance je," řekl Frolík Sport.cz po středečním utkání v Torontu, kde vstřelil svou osmnáctou branku v sezóně.

Foto: ČTK/AP

Hokejista Floridy Michael Frolík

Článek

Utkání s Torontem bylo velmi vyrovnané, vy jste byl autorem třetí branky. Mohl byste k ní něco říci?

Vyhráli jsme v našem pásmu vhazování. Nahráli jsme si s Radkem Dvořákem, který to zatáhl po křídle. Vyměnili jsme si puk. Byli jsme rádi, že to tam spadlo. Byl to důležitý gól.

Dotáhli jste se na Rangers čili na první nepostupovou pozici, máte ještě šanci postoupit do play-off?

Budeme bojovat až do konce, pokud to půjde. Pokusíme se udělat, co nejlepší výsledky a prolomit tu smůlu, kterou máme.

Všiml jsem si, že Radek Dvořák hraje velice často v oslabení, padá do střel, jak vám vyhovuje spolupráce s ním. On je jeden z nejstarších hráčů, vy zase jeden z nejmladších?

Je to velice zkušený hráč, odehrál přes tisíc zápasů v NHL. Má přesně tuhle úlohu v oslabení, dokáže v něm i ujet a dát branku. Je stále rychlý a já si o sobě nemyslím, že bych byl nějak pomalý, takže máme nacvičenou souhru v rychlosti.

Systém NHL není dvakrát spravedlivý; ve vaší divizi má pouze Washington jistý postup, neodebírá vám příliš mnoho bodů? Ostatní mužstva nehrají tolik zápasů proti jednomu z nejlepších týmů v NHL.

Washington je letos vynikající, má skvělý útok. Prakticky v každém zápase nastřílí čtyři až pět branek. Proti Washingtonu se hraje těžko, ale my se snažíme hrát proti každému soupeři naplno.

Jak se aklimatizujete, když přijedete z teplé Floridy do chladné Kanady?

Je to nezvyk, když se vyleze z letadla, ale hokejově nám to nedělá problémy. Člověk si na to zvykne rychle. V Česku je také zima. Známe to dobře z domova. Nejsou s tím velké problémy, přestože na Floridě je příjemné počasí a je tam i v zimě 25 °C.

Jaká je hokejová atmosféra na Floridě?

Je pravdou, že to není ideální. Každým rokem se to zlepšuje. Návštěvy jsou větší, ale není to jako v Torontu nebo Montrealu, kde je vždy plný stadion, ať se vyhrává nebo prohrává. Tam lidé žijí hokejem, ale nemyslím si, že je to zas tak špatné.

Jak vás sledují média?

Tak tady v Kanadě je dvacet třicet novinářů na zápas, zatímco na Floridě jsou tak dva až čtyři. V těch mediích je to velký rozdíl. Má to i své výhody, protože na nás není takový tlak.

Co se stane, když nepostoupíte do Stanley Cupu, kontaktoval vás někdo ohledně mistrovství světa?

Zatím mne nikdo nekontaktoval osobně, ale stále doufám, že tu je šance hrát na MS. Uvidíme, až bude jisté, že jsme vypadli.

Reklama

Související témata: