Hlavní obsah

Veterán Radek Dvořák na Floridě vedle Frolíka a Olesze mládne

Radek Dvořák už patří mezi české veterány brázdící kluziště NHL. Na kontě má přes tisíc zápasů ve slavné soutěži a letos hraje už svou čtrnáctou sezónu mezi největšími hvězdami. Suverénně nejvíc toho jihočeský odchovanec zažil jako hráč Floridy Panthers a po úterním zápase v Torontu odpověděl na několik otázek pro redakci Sport.cz.

Foto: Steve Mitchell, ČTK/AP

Radost hokejisty Floridy Radka Dvořáka z hattricku proti Pittsburghu

Článek

Proti Torontu jste hrál hodně v oslabení a padal do střel. Jedna vás dost bolestivě zasáhla. Jak se cítíte?

Vše je v pořádku. To je mým úkolem na ledě. Jsem hlavně využívaný na bránění. Musí se proto něco obětovat.

Nejen bráníte, ale po vašem útoku vstřelil Michal Frolík důležitou třetí branku…

Michal dobře vybojoval vhazování. Já jsem si najel a vrátil jsem mu to zpátky. Michal má výbornou střelu. Pokud se mu to podaří, tak je to většinou gól.

Jak moc vám pomohla olympijská přestávka?

Pomohla, protože jsme začínali ve Finsku a sezóna byla namáhavá. Hráli jsme každý druhý den, takže přestávka byla na místě a nabrali jsme trochu sil.

Patříte ke starším hráčům v NHL. Když se ohlédnete zpátky, které období bylo nejlepší?

Pro mne je každý den výborný. Samozřejmě byly úseky v mé kariéře, které byly lepší, ale každý ten úsek má něco. Když se nedaří, tak se z toho může člověk poučit. Když se daří je pohoda, ale já si užívám každého dne. Vím, jak je těžké se dostat do NHL. Jsem tu rád a každý den je výborný. Teď se mi hraje výborně s našimi mladými hráči. Michal Frolík, Rosťa Olesz i Kamil Kreps mají před sebou skvělou budoucnost. Všichni makají a česká škola se tu projevuje.

Reklama

Související témata: