Hlavní obsah

Útočník Káňa má blízko k premiéře v NHL

Český hokejový útočník Tomáš Káňa byl povolán z farmářského celku Syracuse Crunch do prvního týmu Columbusu a má blízko k premiéře v NHL. Dvaadvacetiletý rodák z Opavy by mohl nastoupit už v úterý proti Tampě Bay. Columbus má mimo hru do konce sezóny zraněné útočníky Jareda Bolla a Chrise Clarka.

Článek

Columbus získal Káňu 8. prosince loňského roku spolu s obráncem Brendanem Bellem ze St. Louis výměnou za útočníka Pascala Pelletiera. V minulém působišti nastupoval až na druhé farmě v celku Alaska Aces v ECHL, kde si v této sezóně připsal v 11 duelech dvě asistence. Po přestupu hrál AHL a v dresu Crunch zaznamenal ve 49 zápasech 28 bodů za 15 branek a 13 asistencí.

St. Louis si vybralo Káňu v roce 2006 v druhém kole draftu jako celkově 31. v pořadí. V roce 2007 se vydal z Vítkovic do zámoří, ale po krátkém pobytu v týmu Alaska Aces se vrátil do ostravského klubu, odkud pak šel hostovat do Ústí nad Labem. Od sezóny 2008/09 působil opět v Severní Americe, převážně v ECHL, ale nastupoval i za Peorii v AHL.

Reklama