Hlavní obsah

Lemieux chce hrát na Světovém poháru

CANONSBURG (USA)

Hokejová hvězda Mario Lemieux prohlásil, že pokud bude zdravý, rád by se zúčastnil dalšího ročníku Světového poháru, který se hraje příští rok. Lemieux hrál už na Kandském poháru 1987 a loni pomohl národnímu týmu Kanady také vyhrát zimní olympijské hry v Salt Lake City .

Článek

"Pokud budu zdravý a bude se cítit dobře, moc rád bych si na Světovém poháru zahrál," řekl novinářům majitel Pittsburghu Penguins. "Hraní na Kanadském poháru 1987 pro mne byla skvělá zkušenost." Tehdy se výjimečně (nemluvě o utkáních All-stars) sešel v jednom týmu s další legendou Waynem Gretzkým a náramně jim to spolu na ledě šlapalo.

Další Světový pohár se bude hrát příští září a pokud bude Lemieux opravdu zdravý, těžko uvěřit, že by budoucí člen Hokejové síně slávy nebyl do týmu přizván. Lemieux dále prozradil, že jeho problémy se zády z loňské sezóny jsou už pryč a že je připraven soustředit se na nový ročník Pittsburghu v NHL.

Sázet se bude na mladé (a levné)

Tučňáci před sezónou přebudovali mužstvo a chtějí spoléhat především na mladé hráče. K tomu jim má pomoci i poslední jednička draftu Marc-Andre Fleury, kterého superhvězda Lemieux dokonce ubytoval ve svém domě. "Byl jsem v podobné situaci, když jsem jako frankofonní Kanaďan přišel poprvé do Pittsburghu," vysvětloval tento krok Lemieux, rovněž jednička draftu z roku 1984.

"Takové začátky jsou těžké. Měl jsem zkrátka pocit, že bydlení s námi a komunikace ve francouzštině mu tyto začátky usnadní. Pamatuji si, jakou já jsem prožíval jazykovou bariéru v mém prvním roce v NHL." Výměnou za tuto péči měl Fleury Lemieuxovi hlídat potomky.

Ze spoluhráče chůva pro děti

"Když budeme se ženou pryč, bude se nám starat o děti," plánoval v žertu Lemieux a na otázku novinářů, zda bude muset Fleury po podpisu smlouvy s Pittsburghem platit nájem, se smíchem odpověděl: "Samozřejmě!" Fluery, jenž byl rovněž evidentně v dobré náladě dodal: "Mám nyní dvě práce, snad to bude stačit," zažertoval.

Jenže vše nakonec dopadlo jinak. Fleury totiž ještě nemá s Pittsburghem uzavřenou smlouvu a s nabídnutými podmínkami asi moc spokojen není. Po dalším návrhu smlouvy se roztrpčen vrátil domů k rodičům do Montrealu, a z hlídání Lemieuxových dětí nejspíš nebude nic. Osmnáctiletý gólman měl první rok kvůli statutu nováčka pobírat něco přes milion dolarů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články