Hlavní obsah

Colorado má i s přispěním dvou asistencí Hejduka blíž do play-off

NEW YORK

Hokejisté Colorada se i díky dvěma asistencím českého útočníka Milana Hejduka přiblížili k postupu do play-off zámořské NHL. Pomohla jim k tomu jejich nedělní výhra 5:4 v prodloužení nad San Jose a také zaváhání jejich největšího konkurenta Calgary. Flames prohráli 1:4 v Chicagu a na tým Avalanche, který drží v Západní konferenci poslední postupovou příčku, ztrácejí dva body.

Foto: John Ulan, ČTK/AP

Hokejista Milan Hejduk (vpravo) oslavuje se spoluhráčem z Colorada Mattem Duchenem gól.

Článek

Calgary navíc znevýhodňuje i skutečnost, že má o jeden odehraný zápas více a zároveň v letošní sezóně vyhrálo menší počet utkání než Colorado, což je první pomocné kritérium při rovnosti bodů. "Realita je taková, že potřebujeme pomoc od ostatních týmů. Matematika totiž hovoří jasně. My musíme vyhrát všechny tři zápasy a oni (Colorado) musí získat maximálně tři body," uvědomoval si trenér Flames Brent Sutter.

Colorado ovšem ještě zdaleka nemá účast v play-off v kapse. Vždyť vítězství nad San Jose pro něj bylo teprve druhé v posledních devíti zápasech. "I přes předchozí neúspěchy jsme si říkali, že svůj osud máme stále ve svých rukou. To je důležité. Jen musíme vyhrávat zápasy. Pokud se nám to podaří, dostaneme se do dobré pozice," prohlásil obránce Colorada John-Michael Liles, který šikovnou tečí vystřelil týmu v prodloužení důležitou výhru nad "Žraloky".

Druhou asistenci si na Lilesově brance připsal i Hejduk a pomohl tak připravit San Jose o Presidents' Trophy pro nejlepší tým základní části. Cenu tak získal poprvé v klubové historii Washington.

Philadelphia posílila naději na play-off

Chicago výhrou nad Calgary oprášilo staré vzpomínky, když po dlouhých 17 letech vybojovalo prvenství v divizi. "Lhal bych, pokud bych tvrdil, že to nebyl jeden z našich cílů na začátku sezóny," komentoval dílčí úspěch Blackhawks útočník Patrick Kane. "Už to trvalo opravdu dlouho. Byly mi čtyři roky, když se to Chicagu povedlo naposledy. Je to hezké ocenění naší práce, ale nespokojíme se s tím," dodal.

Svou naději na účast ve vyřazovací části posílili i hokejisté Philadelphie. Flyers na svém ledě udolali Detroit 4:3 a v tabulce Východní konference disponují dvoubodovým náskokem na devátý New York Rangers. "Všichni víme, co je v sázce. Musíme vyhrávat, abychom se dostali do play-off. Jsou to velmi cenné dva body," prohlásil útočník Danny Carcillo. Hokejistům Detroitu se ve Filadelfii tradičně nedaří. Nevyhráli tam od ledna 1997 a od té doby prohráli šest utkání.

Bod za obrovskou vůli si vysloužili hokejisté Minnesoty, kteří prohráli ve Vancouveru 3:4 v prodloužení. Wild inkasovali v čase 59:05 při hře bez brankáře gól na 1:3, ale v následujících 36 sekundách dvěma zásahy srovnali stav. U třetí branky týmu si asistenci připsal Martin Havlát. Psychickou vzpruhu ale v prodloužení nezužitkovali a o jejich prohře rozhodl obránce Vancouveru Sami Salo.

Philadelphia - Detroit 4:3 (2:2, 2:0, 0:1)
Branky: 1. Carcillo, 8. Timonen, 21. Giroux, 38. Asham - 15. Cleary, 17. Helm, 43. Dacjuk. Střely na branku: 25:34. Diváci: 19 596.
Chicago - Calgary 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky: 3. Kopecký, 20. Brouwer, 36. P. Kane, 58. Byfuglien - 37. I. White. Střely na branku: 31:26. Diváci: 21 537.
Colorado - San Jose 5:4 v prodl. (1:2, 2:0, 1:2 - 1:0)
Branky: 34. a 39. Mueller, 14. Quincey, 41. Stastny (Hejduk), 63. Liles (Hejduk) - 9. D. Murray, 9. McGinn, 49. Marleau, 55. Pavelski. Střely na branku: 40:22. Diváci: 12 893.
Vancouver - Minnesota 4:3 v prodl. (1:0, 1:0, 1:3 - 1:0)
Branky: 6. Kesler, 31. Wellwood, 60. Edler, 63. Salo - 50. Brunette, 60. Almond, 60. Miettinen (Havlát). Střely na branku: 40:27. Diváci: 18 810.

Reklama