Hlavní obsah

Šatan je rád, že jej trenéři dali dohromady s Krejčím a hned dal dva góly

TORONTO

Trenéři hokejistů Boston Bruins o víkendu opět vyzkoušeli česko-slovenskou spolupráci a zařadili do jedné útočné řady Davida Krejčího a Miroslava Šatana. A vyplatilo se. Boston vyhrál v sobotu na ledě Toronta 2:1 v prodloužení díky dvěma gólům slovenského střelce, u kterých pokaždé asistoval český reprezentant Krejčí.

Foto: Mike Cassese, Reuters

Hokejisté Bostonu (zleva) Miroslav Šatan, John Boychuk, a Zdeno Chára

Článek

Poprvé se nová útočná řada prosadila v 29. minutě zápasu, když Krejčí bekhendem nahodil z levé strany puk před branku a Šatan číhající u tyčky nadvakrát vyrovnal na 1:1. "Byl jsem obsazený obráncem, proto jsem šel před bránu a po Davidově nahození se puk odrazil rovnou ke mně," popisoval Miroslav Šatan svou sedmou trefu v sezóně.

Rozhodující akce zápasu začala rovněž u Krejčího. Ve čtvrté minutě prodloužení poslal puk hned po buly na Zdena Cháru a jeho střelu od modré Šatan úspěšně tečoval do sítě podruhé. "Vystřelil jsem z dálky a Miro byl přesně tam, kde měl být," komentoval akci Zdeno Chára a pochválil souhru nové dvojice Bruins. "Nehrávají spolu tak často, ale tentokrát se jim velice dařilo."

Spokojený byl pochopitelně i Šatan. "Jsem rád, že trenér zvolil tuto kombinaci. S Davidem Krejčím se mi hrálo výborně. Je to centr, který dovede podržet puk, ví, co s ním má udělat a dokáže ho nahrát. Kdykoliv jsme spolu v minulosti hráli, dokázali jsme udělat soupeřům problémy. Doufám, že nás nechají pohromadě," přál si.

Získané body byly pro Boston mimořádně důležité, protože je výrazně přiblížily k účasti v play-off. Ve Východní konferenci jsou ovšem na tři volná místa vedle Bostonu ještě další čtyři kandidáti. "Každý zápas v posledních týdnech je mimořádně důležitý a každý bod bude hrát roli při závěrečném bilancování. Mužstva za námi vyhrávají a tak musíme vyhrávat také," vykládal Šatan.

Play-off NHL by pro pětatřicetiletého útočníka znamenalo náplast po ne zcela vydařené olympiádě ve Vancouveru, kde Slováci na poslední chvíli přišli o medaili. "Ta prohra o bronz stále trochu mrzí. Ale myslím si, že jsme překvapili a hráli dobře. Měli jsme dobré zápasy, ale chyběly tam nějaké detaily, které nakonec rozhodly o výsledku," dodal na závěr Šatan.

Reklama

Související témata: