Hlavní obsah

Lukáš Krajíček: Zápas s Torontem byl pro nás otázkou života a smrti

Hokejisté týmu Philadelphia Flyers si úterním vítězstvím na ledě Toronta (2:0) upevnili pozici v první osmičce Východní konference NHL. U výhry byl i český obránce Lukáš Krajíček, který si tak oproti domácímu týmu pravděpodobně prodlouží sezónu v play-off. Tím pádem by nebyl volný pro českou reprezentaci na mistrovství světa. "Zatím mne nikdo ani nekontaktoval, přece jen naše šance na play-off je značná," řekl Krajíček Sport.cz.

Článek

Jak moc to bylo důležité utkání?

Byla to otázka života a smrti. Kdybychom prohráli, pak by byly před námi už jen dva souboje s Rangers. Takhle máme před Rangers relativně dost velký náskok a k tomu jsme potřebovali každý bod.

Neobdrželi jste branku, což je pro vás, jako pro obránce, nejlepší vysvědčení. Jaké byly pokyny před utkáním?

Trenér nás upozornil, že je důležité, aby se všech pět hráčů vracelo do obranné třetiny, před vlastní branku a pomohli jsme našemu gólmanovi, který byl skvělý. Hlavní bylo vracet se a blokovat každou střelu.

Byl jste téměř patnáct minut na ledě, byl jste s tím spokojen?

Každý hráč chce být na ledě, co možná nejvíce, já jsem vděčný za tento čas. Hrál jsem dokonce i při přesilovkách, takže jsem byl i s tím spokojený.

Ve Philadelphii jste jediným Čechem v mužstvu, nevadí to?

Určitě by to bylo příjemnější, kdyby zde byl někdo ještě se mnou, ale já už jsem na to zvyklý. Není to tak důležité.

Hrál jste ve Vancouveru, jak byste porovnal tato dvě města?

Philadelphia je hokejové město podobně jako Vancouver. Ve Vancouveru lidé více rozumí hokeji, protože je to Kanada, ale obě organizace jsou skvělé. Vancouver je možná lepší jako město.

Pokud postoupíte, budete hrát proti Washingtonu a je pravděpodobné, že narazíte jako obránce na Ovečkina, jaký máte z toho respekt?

Respekt bude velký, ale budeme se snažit vyhrát. Proti Ovečkinovi je to určitě těžší než když hrajete proti někomu z třetí nebo čtvrté útočné řady, ale dá se i proti němu hrát.

Reklama

Související témata: