Hlavní obsah

VIDEO: Měli jsme play-off uhrát dřív, smutní Rangers po drama ve Philadelphii

PHILADELPHIA

Poslední zbývající místo v play-off, na které si brousí zuby dva týmy a rozhodnout musí jejich vzájemný zápas v samém závěru základní části. A vítěz nakonec vzejde až ze samostatných nájezdů. Větší drama asi závěr základní části NHL ani přinést nemohl. Nedělní duel mezi kluby Philadelphia Flyers a New York Rangers rozhodl o definitivní podobě pavouka letošních bojů o Stanley Cup. Philadelphia slaví, pro Rangers po porážce 1:2 končí sezóna.

Foto: ČTK/AP

Zklamaní hokejisté Rangers po zápase ve Philadelphii

Článek

Přitom právě klub z Manhattanu měl už od čtvrté minuty navrch po gólu Shelleyho. Těsný náskok drželi hosté až do třetí třetiny, než v přesilové hře za Philadelphii vyrovnal Matt Carle. Infarktový zápas o bytí a nebytí nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Hned první proměnil mazáckým blafákem domácí Briere. Brankář Flyers Brian Boucher pak vychytal Christensena a na druhé straně neuspěl Richards. Parenteau v dresu Rangers vzápětí se štěstím vyrovnal. Domácí dostal znovu do vedení Giroux po trefě mezi betony, zatímco Boucher zastavil pokus Jokinena a vyskočil radostí.

"Každý na střídačce myslel na ten okamžik, kdy zastaví poslední střelu," vykládal po zápase Briere. "Já ty nájezdy nemám moc rád, ale po tomhle vítězství - není to zas tak špatné," usmíval se brankář Letců Brian Boucher.

"Bylo to jak na horské dráze, nahoru a dolů," oddechl si po zápase trenér Philadelphie Peter Laviolette, když se mu podařilo s týmem prodloužit sezónu. "Odehráli jsme 65 těžkých minut pod velkým tlakem. Nikdo z nás ale nestál o to, aby nám skončila sezóna," dodal obránce Chris Pronger.

"Byl jsem víc nervóznější, než při sedmých zápasech v play-off. Na konci jsme ale ukázali svou sílu," tvrdil generální manažer Philadelphie Paul Holmgren. "Snad nám tahle zkušenost a euforie z vítězství pomůže i do dalších bojů v play-off," přeje si Pronger. Na úvod je čeká New Jersey Devils.

Lundqvist podal famózní výkon, marně

V táboře New York Rangers zavládlo pochopitelně velké zklamání. "Cítím totální prázdno. Nevím, co říct," utrousil k novinářům brankář Henrik Lundqvist, který v zápase pochytal úctyhodný počet 46 střel. Ani to ale nakonec nestačilo. "I kvůli němu se cítíme hrozně. Z Henrikovy strany to byl jeden z nejlepších zápasů, co jsem viděl," prohlásil směrem ke švédskému brankáři kapitán Rangers Chris Drury.

"Je to hodně frustrující, vždyť většinu sezóny jsme byli na postupových místech," kroutil hlavou útočník Brandon Dubinsky. "Pokud bychom podávali stabilní výkony po celý rok, nemuseli jsme takový zápas vůbec řešit," řekl výstižně Drury.

V nájezdech překvapivě nedostal šanci nejlepší střelec Rangers Marián Gáborík. Trenér John Tortorella jej totiž vypsal až na případný čtvrtý nájezd, ke kterému už ale nedošlo.

Reklama

Související témata: