Hlavní obsah

Gáborík a Meszároš hokejisty Slovenska na MS neposílí

BRATISLAVA

Hvězda New York Rangers Marián Gáborík a obránce Andrej Meszároš z Tampy Bay neposílí hokejisty Slovenska na květnovém mistrovství světa v Německu. Oba nedostali vzhledem ke zdravotním potížím v sezóně od svých klubů ke startu doporučení. Nový kouč Slovenska Glen Hanlon si je tak musí ze svých plánů vyškrtnout.

Foto: Paul J. Bereswill

Hvězda New York Rangers Marian Gaborik.

Článek

"Marián se z účasti omluvil. Během sezóny měl zdravotní problémy a i na základě doporučení klubového lékaře se chce dát po náročné sezóně zdravotně do pořádku. Gáborík patřil k lídrům našeho týmu na olympiádě ve Vancouveru a věřím, že když bude zdravý, opět přijme pozvánku do reprezentace," řekl generální manažer slovenské reprezentace Peter Bondra oficiálním stránkám Slovenského hokejového svazu.

"Také Andrej Meszároš měl v závěru sezóny zdravotní problémy a i jemu doporučili kluboví lékaři doléčení zranění. Andrej se rozhodl dát do pořádku a my jeho rozhodnutí respektujeme," doplnil Bondra. Již dříve vypadl ze hry obránce Ľubomír Višnovský z Anaheimu. Další slovenské hvězdy z NHL čeká play off a už dopředu přislíbil účast v případě vyřazení zadák Bostonu Zdeno Chára.

Z Evropy tým, který začal v úterý první fázi přípravy na mistrovství světa a v pátek a v sobotu se utká s Českem v Prostějově, posílí v příštím týdnu obránce Ivan Majeský ze Skelleftey. "Měl povedenou sezonu a věřím, že svou kvalitou a zkušenostmi pomůže národnímu týmu na světovém šampionátu," dodal Bondra.

Reklama