Hlavní obsah

Pro ottawského Michálka skončila se zraněným kolenem sezóna

OTTAWA

Český hokejový útočník Milan Michálek z Ottawy už si v této sezóně nezahraje, protože musí na operaci poškozeného předního křížového vazu v levém koleni. Pětadvacetiletý účastník únorových olympijských her ve Vancouveru utrpěl zranění už 18. března v utkání proti Atlantě a po návratu na led v závěru základní části se zranění zhoršilo ve druhé třetině středečním první duelu prvního kola Stanleyova poháru na ledě Pittsburghu.

Foto: Fred Chartrand, ČTK/AP

Milan Michálek (vpravo) v dresu Ottawy.

Článek

Michálek se po devítizápasové pauze zkusil vrátit do hry a odehrál už poslední dva zápasy základní části. Předsezónní posila Senators ze San Jose, která přišla společně s Jonathana Cheechooem a právem výběru ve druhém kole letošního draftu výměnou za Danyho Heatleyho, nasbírala v 66 zápasech základní části 34 bodů za 22 branek a 12 asistencí. Za dvanáct odehraných minut proti obhájcům Stanleyova poháru nestihl bodovat.

Ottawa už má mimo hru se stejným zraněním ruského veterána Alexeje Kovaljova, kterého čeká také brzy operace. Český obránce Filip Kuba se podrobil před týdnem operaci zad a bude mimo hru minimálně v prvním kole play off. V případě vyřazení Senators tak při řadě zranění dalších českých hráčů nebude moci počítat s Michálkem ani Kubou pro květnové mistrovství světa v Německu ani trenér české reprezentace Vladimír Růžička.

Reklama

Související témata: