Hlavní obsah

VIDEO: Sobotka se v NHL poprvé porval a sklidil pochvalu od klubového bitkaře

BOSTON

Ačkoliv nepatří svými tělesnými proporcemi (180 cm/85kg) zrovna mezi urostlé zámořské pořízky, nebojí se český útočník Vladimír Sobotka rozdávat rány. Jen ve třech zápasech letošního play-off už rozdal patnáct "hitů" svým protihráčům, lepší jsou v celé soutěži jen čtyři další borci. A nyní má Sobotka za sebou i první regulérní bitku v NHL, když se porval s Andrejem Sekerou z Buffala.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Vladimír Sobotka z Bostonu (vpravo) inkasuje úder od Andreje Sekery z Buffala.

Článek

Boston vedl šest minut před koncem třetího čtvrtfinále Východní konference s Buffalem 2:1, když se u domácí branky strhla mela. Hostující Rivet si nejprve vyšlápl na zadáka Bostonu Ference, který se evidentně nechtěl prát a tak na rozběsněného Riveta nastoupil Wideman. K hloučku se přidali ještě Sobotka a Sekera a z nevinného pošťuchování nakonec vznikl česko-slovenský souboj.

Oba kohouti se nejprve drželi v klinči kolem ramen a Sobotka se napoprvé trefil pěstí do Sekerovy hlavy usazené bezpečně v helmě. Další údery z obou stran mířící na hlavu už postupně míjeliy svůj cíl. Až když dostal slovenský zadák Sobotku na kolena, tak oba hráče od sebe odtrhli postávající rozhodčí.

Vladimír Sobotka z Bostonu (vlevo) inkasuje úder od Andreje Sekery z Buffala.foto: Reuters/Adam Hunger

"Já se prát nechtěl. Snažil jsem se ho jen chytit a on po mě rukou vystartoval. Tak jsem si řekl: OK, jdeme na to," řekl po zápase 22letý český útočník. "Byla to moje první bitka v NHL, ale nešlo o nic speciálního. Tohle není moje práce. Nechci se rvát, ale když to bude potřeba, tak do to ho půjdu," dodal Sobotka.

V nižší AHL přitom během předchozích dvou ročnících shodil rukavice šestkrát. A možná by se neztratil ani v NHL. "Nebylo to špatné, co?" řekl novinářům další útočník Bostonu Shawn Thornton, s 21 bitkami největší rváč týmu v letošní sezóně. "Vláďa odvedl dobrou práci. Už několikrát mě vyzýval, abych si to s ním rozdal a já vždycky myslel, že jen vtipkuje. Vypadá to, že ne," smál se Thornton.

Reklama

Související témata: