Hlavní obsah

Pavelec řeší další budoucnost v NHL, v reprezentaci se těší na Vokouna

PRAHA

Důstojnou roli sehrál český brankář Ondřej Pavelec v letošním ročníku NHL. V brance Atlanty Thrashers se pravidelně vystřídal s Johanem Hedbergem a díky 42 startům se zdá, že pronikl mezi brankářskou smetánku soutěže. Jenže ani dobře našlápnutá kariéra mu místo v NHL nezaručí, letos mu totiž končí smlouva a po personálních změnách ve vedení Atlanty je jeho další pokračování v klubu ve hvězdách.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Ondřej Pavelec

Článek

"Teď u nás všechny vyházeli, tak jsem zvědav, jak to všechno dopadne," vykládal Ondřej Pavelec na úterním srazu české reprezentace v Praze. "Nejdřív v klubu budou hledat nové trenéry a teprve pak asi budou řešit hráče, které chtějí podepsat. Nejspíše se to bude řešit až v létě, ale to bude teď práce pro agenta," pokračoval.

"Samozřejmě by mě mrzelo, kdybych musel z Atlanty odejít. Už jsem tam tři roky a zvykl jsem si na město a lidi kolem. Atlanta mě draftovala a dala mi šanci hrát NHL. Určitě bych se nechtěl stěhovat.  Ale kdyby k tomu došlo, tak bych si zkrátka sbalil bágly a šel jinam. To prostě patří k hokejovému životu. Pro mě by to bylo jednodušší v tom, že nemám rodinu a děti," nedělá si z toho ale velkou hlavu.

Atlanta dlouho bojovala o účast v play-off, nakonec ale na postup nedosáhla. "V závěru jsme prohráli osm zápasů za sebou a to tým, který chce do play-off, nemůže dopustit. Nedařilo se nám hlavně doma. Ale celkově myslím, že můžu být spokojený. Ani jsem na začátku nečekal, že bych dostal šanci. Nakonec jsem byl rád, že jsem odchytal tolik zápasů, i když ty výkony mohly být trochu stabilnější,"  shrnul Pavelec sezónu v NHL.

Nikde není psáno, že na MS pojedu

Momentálně si užívá další pozvánku do reprezentace. "Jsem rád, že tady můžu být. Poslední dva tři roky to vždycky padlo, pokaždé to něco zamotalo. Ale ještě není nikde psáno, že na šampionát vůbec pojedu. Určitě se ale moc těším na první start a budu rád, když přijde, co nejdřív," řekl Pavelec, jenž byl s národním týmem poprvé na olympiádě ve Vancouveru, ale celý turnaj proseděl na lavičce jako náhradník Tomáše Vokouna.

Se stejnou rolí se bude muset zřejmě vypořádat i v případě startu na MS v Německu. To ale dvaadvacetiletému gólmanovi pranic nevadí. "Bude příjemné se s Tomášem znovu potkat a popovídat si o sezóně. To, jak se dokáže koncentrovat na zápasy a jak se chová mimo led, je neuvěřitelné. Každá zkušenost s takovými hráči je pro mě jenom plus. Myslím, že Tomáš to má v hlavě ohromně srovnané," obdivuje svého zkušenějšího kolegu.

Zatímco další posila z NHL Jakub Voráček si prožila díky omezené letecké přepravě strastiplnou cestu ze zámoří domů, Pavelce trable s dopravou minuly. A před srazem reprezentace si užil vzácné chvilky doma. "Trávil jsem čas s rodinou a s kamarády jsme udělali nějakou akci. Spíše jsem odpočíval a to byl ten nejlepší relax," vykládal mladý gólman.

Reklama

Související témata: