Hlavní obsah

Erat dal dva góly, Hossa ale v prodloužení rozhodl o výhře Chicaga

grg, škvSport.cz

Marián Hossa překonal v prodloužení pátého čtvrtfinále Západní konference brankáře Nashvillu Rinneho a zajistil Chicagu výhru 5:4. Blackhawks zároveň i díky slovenskému útočníkovi vedou v sérii 3:2 na zápasy. Nashvillu nepomohly ani dvě branky českého forvarda Martina Erata. Do druhého kola si zajistilo postup San Jose a Pittsburgh.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Český útočník Nashvillu Martin Erat

Článek

Celý zápas v Chicagu se odehrával jako na houpačce. Nashville se ujal vedení už v sedmé minutě, domácí dvěma trefami v rozmezí pěti minut skóre ještě v první třetině otočili a po trefě Tomáše Kopeckého ve druhé části už vedli dokonce o dvě branky.

V závěru druhé třetiny ale Ward při vlastním oslabení snížil a po druhé přestávce se dvěma trefami blýskl Martin Erat a najednou měl navrch zase Nashville. Pouhých čtrnáct vteřin před koncem základní hrací doby ale skórovala největší hvězda Chicaga Patrick Kane a zápas musel do prodloužení.

Z něj uběhly jen čtyři minuty, když Marián Hossa překonal finského gólmana hostí Pekku Rinneho a rozhodl o vítězství domácího týmu.

Postup Pittsburghu a San Jose

Další dva týmy si zajistily postup do druhého kola. Po Philadelphii, která již dříve vyřadila New Jersey, se to povedlo Pittsburghu a San Jose. Tučňáci přitom ještě v polovině zápasu prohrávali v Ottawě 0:3, nakonec se ale po čtyřbrankovém obratu radovali z výhry 4:3. Ottawě se sice podařilo uhlídat Crosbyho s Malkinem, ty ale zastoupili autor dvou branek Matt Cooke a Pascal Dupuis, jenž brankou z desáté minuty prodloužení poslal Pittsburgh do dalšího kola.

Sezóna tak skončila pro dva Čechy v kádru Senators - útočníka Milana Michálka a obránce Filipa Kubu. Zatímco Kuba ale kvůli operaci zad do play-off ani nezasáhl, Michálek odehrál jen úvodní duel série, pak jej ze hry vyřadily opětovné problémy s levým kolenem.

San Jose porazilo v šestém utkání série Colorado 5:2 a stejně jako Pittsburgh vyhrálo celou sérii 4:2 na zápasy. I Žraloci se ovšem na poslední výhru v sérii pořádně nadřeli. Svého soupeře sice jasně přestříleli, ve 48. minutě ale ještě prohrávali 1:2. Pak ale Lavinám nasázeli čtyři branky a postoupili do druhého kola. Dvěma góly a jednou asistencí se blýskl útočník Joe Pavelski.

1. kolo play-off NHL:
Východní konference - 6. zápas:
Ottawa - Pittsburgh 3:4 v prodl. (1:0, 2:1, 0:2 - 0:1)
Branky: 6. Cullen, 22. Neil, 30. Alfredsson - 31. a 53. Cooke, 48. Guerin, 70. Dupuis. Střely na branku: 31:43. Diváci: 20 122. Konečný stav série: 2:4.
Západní konference - 5. zápas:
Chicago - Nashville 5:4 v prodl. (2:1, 1:1, 1:2 - 1:0)
Branky: 10. Ladd, 15. Hjalmarsson, 37. Kopecký, 60. P. Kane, 65. Hossa - 42. a 52. Erat, 7. Legwand, 38. J. Ward. Střely na branku: 32:21. Diváci: 22 115. Stav série: 3:2.
Západní konference - 6. zápas:
Colorado - San Jose 2:5 (1:0, 0:1, 1:4)
Branky: 27. Svatoš, 45. Yip - 1. a 50. Pavelski, 48. D. Boyle, 60. Setoguchi, 60. D. Murray. Střely na branku: 18:34. Diváci: 18 007. Konečný stav série: 2:4.

Reklama

Související témata: