Hlavní obsah

VIDEO: Jen další den v práci, řekl Halák, když pochytal přes 50 střel Washingtonu

MONTREAL

Základní části NHL hokejisté týmu Washington Capitals kralovali svou neobvyklou silou v ofenzívě, řadu soupeřů zkrátka přestříleli. Do play-off vstupoval nejlepší celek dlouhodobé soutěže jako jeden z hlavních favoritů, jenže v prvním kole má zatím velké starosti. Může za to především brankář Montrealu Jaroslav Halák. Naposledy pochytal přes padesát střel a dotlačil svůj tým k sedmému utkání série.

Foto: Shaun Best, Reuters

Brankář Montrealu Jaroslav Halák zasahuje před Bäckströmem z Washingtonu

Článek

První třetina: vyráží střelu Sjomina od modré a pak i dorážku Laicha zblízka. Stejný hráč si na něj nepřijde ani zadovkou v přesilovce, kterou zastaví betonem. Druhá třetina: chytá nájezd Bäckströma a vzápětí střelu z voleje v podání Sjomina. Corvo v jasné šanci míří do odkryté brány, ale puk končí v lapačce po parádním semaforu.

Pak vyhoří i Ovečkin a jeho střela bekhendem mezi dvěma beky, střelu Chimery likviduje nadvakrát. Třetí třetina: úplně volný Knuble ani nadvakrát neuspěl  na hranici brankoviště, po střele Fleischmanna se vrhá v poslední chvíli. Další semafory vystavuje Greenovi i Carlsonovi.

Toto je výčet jen těch nejlepších zákroků Jaroslava Haláka v šestém zápase play-off s Washingtonem. Slovenský gólman pochytal 53 střel a zastínil i výkon legendy Montrealu Kena Drydena, který v play off 1971 pokryl 49 střeleckých pokusů.

"Ty zákroky byly prostě naprosto úžasné. Tohle budou v televizi vysílat jako nejpozoruhodnější brankářské výkony," prohlásil útočník Montrealu Mike Cammalleri. "Byl jednoznačně nejlepším hráčem na ledě. Lepší výkon brankáře jsem možná ještě neviděl," dodal obránce Josh Gorges.

"Byl to prostě další den v práci, nic víc," tvrdil skromně Halák. "Podali jsme podobný výkon jako v předchozím utkání, ale tentokrát to bylo těžší. Hráli jsme doma před 21 tisíci fanoušky, kteří nás neustále hlasitě povzbuzovali," pokračoval brankář, jenž za poslední dva zápasy pochytal neuvěřitelných 90 střel, přičemž inkasoval pouze dvakrát.

Přesto skromně odmítal hlasy chvály. "Všichni kluci odvedli skvělou práci, vždyť  spoustu střel přede mnou zblokovali. Hal Gill na levé straně dokonce přes sebe vůbec nikoho nepustil. Byl skoro jako druhý brankář na ledě," usmíval se Halák, který přiznal po zápase velkou únavu. "Jsem rád, že se se nehrálo prodloužení," oddechl si.

"Co k tomu říct... Myslím, že jsme hráli skvěle, jenom jsme prostě nedali góly," prohlásil lídr Capitals Alexandr Ovečkin. Navzdory tomu, že jeho tým v sérii ztratil vedení 3:1, byl stále plný optimismu. "Jejich gólman odchytal neuvěřitelný zápas. Co víc k tomu říct? Ale je to pořád jenom jeden hráč, příště na něho určitě vyzrajeme," dodal Ovečkin.

Reklama

Související témata: